Lída, 38 let - Po rozvodu přišla o všechno. Podcenila svého bývalého manžela


11. 02. 2016  00:32     Miroslav Zeman     komentáře (1)

KAZUISTIKA - PRAVDIVÉ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ: Lída je rázná žena. S řešením problémů se moc nemazlí. V tomto případě však udělala velkou chybu. Byla důvěřivá ke svému bývalému manželovi. Výsledek? Přišla svou důvěřivostí a neopatrností o svůj majetek. ČTĚTE DÁLE!

Lída, 38 let - Po rozvodu přišla o všechno. Podcenila svého bývalého manžela




Lída se po několika nevěrách svého manžela rozhodla s ním rozvést. Na rozvodu se dokonce dohodli a vše probíhalo doslova jako po másle. V rámci rozvodu dohodou měli podepsané i majetkové vypořádání. Dle něho měla Lída nárok na vybavení bytu, kde měli poměrně luxusní věci, nábytek a zařízení. Vše nové nebo zánovní. Celkovou cenu věcí Lídy odhadli manželé na částku 200 000 korun. Naopak manžel Lídy si ponechal dříve společné auto.

Ještě před vynesením rozsudku o rozvodu si Lída sehnala nové bydlení, kde však musela vymalovat a udělat drobné úpravy. Proto se v mezidobí přestěhovala ke svým rodičům, kam samozřejmě nemohla věci přestěhovat. Proto Lída navrhla, že si pronajme garáž a tam všechny věci, před odevzdáním klíčů manželovi přestěhuje. Jednalo se totiž o byt, který patři pouze manželovi. Manžel jí však navrhl, že si věci může u něj ponechat, než si byt opraví. Pak si je prý může hned přestěhovat. Absolutně žádný problém. Lída souhlasila. V tu chvíli ještě nevěděla, že dělá jednu z největších chyb svého života. Tedy kromě uzavření sňatku s tímto mužem.

Když Lída opravila byt, volala bývalému manželovi, že si pro majetek přijede. Reakce? "Lído, vždyť už sis všechno odstěhovala. V mém bytě žádné tvoje věci už dávno nejsou!" Lída byla v šoku. V rámci své slabé chvilky kontaktovala policii, že jí manžel okradl a že jí sebral její věci. Policie s Lídou manžela navštívila a sdělila mu obvinění Lídy. Manžel však ve dveřích popřel, že u něj manželka cokoliv má a ať své vlastnictví k věcem a to, že jsou právě u něj, Lída prokáže u soudu. Policie nic dalšího udělat nemohla a odkázala tak Lídu na soud. Policie sama nemůže vejít proti vůli vlastníka do bytu a nebyl k tomu ani v tomto případě žádný důvod, protože dle policie se jednalo o civilní spor mezi manželi.

Lída se poradila s právníkem a bylo jí jasné, že udělala mnoho chyb a o majetek skutečně nejspíš přišla. Předně si Lída před odchodem z bytu neudělala žádnou fotografickou dokumenty jejích věcí. Nepořídila ani seznam těchto věcí, kde by byly věci popsány a případně i podepsány někým ze známých Lídy, jako svědkem. Lída tak skutečně neměla žádný důkaz, že věci a majetek zůstal v bytě manžela a je také pravdou, že ani nevěděla, zda tam vůbec ty věci skutečně jsou. Klíč už od bytu neměla a nikdo nemohl svévolně proti vůli manžela jako vlastníka do bytu vstoupit.

Tak přišla důvěřivá Lída o majetek za 200 000 korun.

PŘÍBĚHY REÁLNÝCH LIDÍ VÁM PŘINÁŠÍ ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ PROFIPRAVNIK.CZ

logo



Lída, 38 let - Po rozvodu přišla o všechno. Podcenila svého bývalého manžela

Ano,ano,
člověk neví, koho si vzal, dokud nedojde k rozvodu. Teprve pak zjistí, co to je za "člověka" ! Osob...
Diskutovat (1)