Lidé platí bance i za výběr z bankomatu vlastní banky. Nenechte se okrádat


02. 08. 2021  07:14     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Banky zdůrazňují, že výběr z bankomatu vlastní banky by měl být zdarma. Banky tím šetří náklady na pracovní sílu a pobočky. Přesto banky své vlastní klienty za výběr z vlastního bankomatu zpoplatňují. A vůbec se za to nestydí.

Lidé platí bance i za výběr z bankomatu vlastní banky. Nenechte se okrádat




Nepatříte mezi klienty, kteří platí bance poplatek za výběr a ani o tom nevědí? Nebo není obětí této bankovní politika vaše babička či dědeček, nebo starší rodiče? Právě tito lidé jsou nejvíce postiženi skandálním přístupem bank, které hlásají, jak neuplatňují vůči svým klientům poplatky, tím spíše tak absurdní poplatky jako poplatek za výběr z vlastního bankomatu.

Tito lidé mají totiž uzavřené smlouvy na vedení účtů z doby před osmi či patnácti lety, kdy ještě banky z velké části poplatky za výběr z vlastních bankomatů bezostyšně od klientů kasírovaly. Lidé si na to museli zvyknout a vlastně už to ani neřešili. Ano, banky už nyní poplatky za výběr z vlastního bankomatu neuplatňují, ale jen u nových klientů a nově uzavřených smluv. To by ještě nebyl takový problém, problémem je, že banky své staré a věrné klienty na možnost uzavření nové bezpoplatkové smlouvy vůbec aktivně neupozorňují, ani je sami neaktualizují aby byly v souladu s novými. Paradoxně tak výhody dostávají noví klienti, zatímco staří klienti bank na to doplácí. Banky tak vlastně škubou své staré klienty a vůbec jim to nepřijde nemorální nebo minimálně divné.

Proto apelujeme na všechny klienty se starými smlouvami, ať apelují na své banky a požadují změnu dle nových podmínek, kdy už se velká část poplatků neplatí.

HLASUJTE TAKÉ V ANKETĚ O NEJABSURDNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK A PŘISPĚJTE K JEHO ZRUŠENÍ ZDE!

Anketa absurdní poplatek ruce

Měly by banky automaticky a povinně informovat klienty o nových, výhodnějších smlouvách?


Celkový počet hlasujících: 8



Lidé platí bance i za výběr z bankomatu vlastní banky. Nenechte se okrádat

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15526964896

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více