Listopad:
Co přináší v sazebnících bank?


20. 11. 2012  10:45     Michal Bubák (Poplatkozrout.cz) / BP.com     komentáře (0)

Ani v listopadu banky neotálejí a přichystaly si pro klienty změny v sazebnících. Ve spolupráci s webem Poplatkozrout.cz jsme pro vás vybrali ty nejdůležitější. V přehledu najdete změny u LBBW Bank, mBank, Era/Poštovní spořitelny, Komerční banky a Raiffeisenbank. Jednotlivé produkty konkrétních bank jsou pro přehlednost zvýrazněny. Pro zajímavost: mBank v drtivé většině vybrané poplatky buď rušila nebo zlevňovala, naopak Raiffeisenbank přichází se zdražením platebních příkazů.





LBBW Bank

- stáhla 15. října 2012 z nabídky LBBW spořicí účet v českých korunách a IQ spořicí účet. Nově nabízí spořicí účet Garant/Garant Premium a IQ Business spořicí účet určený pro firemní klientelu. 

mBank

- u spořicího účtu eMax plus banka snižuje poplatek za 2. a každou další odchozí platbu v kalendářním měsíci na 19 Kč při provedení přes internetové bankovnictví a na 39 Kč při provedení přes mLinku (z původních 150 Kč).
 
- nabízí nově termínovaný vkladový účet mVklad. 

- ruší u osobního účtu mKonto poplatky za příchozí SEPA platbu (europlatbu), dále za odchozí SEPA platbu (europlatbu) pořízenou prostřednictvím internetového bankovnictví (původní výše u obou poplatků 49 Kč). U odchozí SEPA platby (europlatby) prostřednictvím mLinky snižuje poplatek na 20 Kč (z původních 69 Kč).

- u podnikatelského účtu mKonto business ruší banka poplatky za tyto služby: odchozí platba na účet v jiné bance v ČR, trvalý platební příkaz na účet v jiné bance v ČR, inkasní převod na účet v jiné bance v ČR, příchozí SEPA platba (europlatba), odchozí SEPA platba (europlatba) přes internetové bankovnictví. Odchozí SEPA platba (europlatba) přes mLinku zlevňuje na 20 Kč (z původních 69 Kč). 

- u spořicího účtu pro podnikatele eMax business ruší banka poplatek za 1. odchozí platbu přes internetové bankovnictví na účet definovaného příjemce v jiné bance v ČR v kalendářním měsíci, 2. a každá další odchozí platba na účet definovaného příjemce v kalendářním měsíci pak zlevňuje na 19 Kč při provedení přes Internetové bankovnictví a na 39 Kč při provedení přes mLinku (z původních 150 Kč).

Era/Poštovní spořitelna

- nabízí nově zvýhodněné vedení účtu v balíčku Era spolu v ceně 26 Kč. Zdarma je pak v tomto balíčku převod starobního či invalidního důchodu na účet osoby ve věku 58 a více nebo osoby s průkazem TP/ZTP/ZTP-P. Zdarma je dále jednorázový a hromadný příkaz k úhradě zadaný elektronicky a odchozí platba trvalého příkazu zadaného elektronicky (platí pro platby v rámci Osobních účtů seskupených v balíčku Era spolu). 

- u debetních platebních karet je nově zdarma výběr hotovosti ve formě CashBack, dotaz na zůstatek účtu v bankomatech ČSOB v ČR i SR. Za dotaz na zůstatek účtu v bankomatech ostatních bank v ČR a zahraničí zaplatíte nově 9 Kč. Za obnovené vydání či výměnu platební karty pak 350 Kč (místo původních 300 Kč). 

- nabízí zdarma správu a vedení kontokorentu včetně zasílání výpisu pro osoby ve věku od 18 do dovršení 26 let. 

- u kreditních karet jsou nově zdarma zřízení kreditní karty, platby za služby České pošty, vklad hotovosti na poště, dotaz na zůstatek účtu v bankomatech ČSOB v tuzemsku a v ČSOB bankomatech ve Slovenské republice. Výběr hotovosti (90 % týdenního limitu) na poště nově vyjde na 5 Kč + 1,5 % z vybírané částky. Dotaz na zůstatek účtu v bankomatech ostatních bank vyjde nově na 9 Kč.

Komerční banka

- u debetní Prima karty banka ruší poplatek za změnu týdenních limitů přes přepážku (z původních 59 Kč).

Raiffeisenbank 

- nově u spořicího účtu eKonto Flexi zaplatíte za předčasný výběr 2 % z předčasně vybrané částky, minimálně pak 1 000 Kč. 

- u eKonta zaplatíte za převod ve prospěch korunového účtu vedeného v jiné bance v ČR prostřednictvím Telefonního bankovnictví 19 Kč (místo původních 14 Kč), prostřednictvím papírového platebního příkazu podaného přes přepážku či sběrný box 54 Kč (místo původních 44 Kč). Za expresní platbu prostřednictvím Internetového bankovnictví 100 Kč (místo původních 29 Kč), prostřednictvím Telefonního bankovnictví 115 Kč (místo původních 39 Kč), prostřednictvím papírového platebního příkazu podaného přes přepážku pak 150 Kč (místo původních 69 Kč). Potvrzení transakce SMS zprávou zlevňuje na 2,40 Kč za zprávu (z původních 4 Kč). 

- nově vyberete hotovost debetní kartou na pokladně u obchodníka (Cash Back) v ČR zdarma.



Listopad: Co přináší v sazebnících bank?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15600378352

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více