Majáles v Hradci, Praze a v Brně nabídnou bezkontaktní platby


16. 04. 2014  12:25     ČTK     komentáře (0)

Letošní oslavy majálesu v Hradci Králové, Praze a Brně na přelomu dubna a května nabídnou jako první festivaly v Česku bezkontaktní platby. Čipový náramek na nich nahradí nejen vstupenky, ale jeho prostřednictvím bude možné zaplatit například i občerstvení. Nevyčerpaný kredit se návštěvníkům po akci vrátí. Na svých stránkách o tom informují pořadatelé tradičních studentských oslav.

Majáles v Hradci, Praze a v Brně nabídnou bezkontaktní platby




Dodavatelem systému je společnost Intellitix, která již řešení pro čipové náramky úspěšně dodává na festivaly Tomorrowland v Belgii, Loopalooza a Coachella v USA, nebo Rock in Rio v Brazílii.

Majáles využije čipové náramky pro nové festivalové soutěže a volbu krále. Každý z návštěvníků musí svůj náramek registrovat na webových stránkách Majálesu. Zde svůj náramek personalizuje základními údaji o sobě. Následně si na náramek může nabít peníze - na výběr má platební kartu, PayPal nebo převod na účet. V místě akce je možné dobít náramek platební kartou, nebo běžnou hotovostí. "Největším přínosem pro návštěvníka je zrychlení obslužnosti na akci. Výrazně rychlejší je jak odbavení vstupů na festival, tak nákup čehokoliv v areálu," uvedli pořadatelé s tím, že registrované náramky půjde v případě ztráty nahradit.

V Hradci Králové, Praze a Brně je vedle průvodu a volby krále majálesu připraven bohatý hudební program. Vystoupí mimo jiných Sto Zvířat, Fast Food Orchestra, Rybičky 48, Adam Mišík, Hentai Corporation, The Chancers, Skyline, Midi Lidi, Prago Union, Tomáš Klus, Chinaski, Horkýže Slíže, Mandrage, Monkey Business, Wohnout nebo Vypsaná Fixa. Část studentů nesouhlasí s pojetím majálesu jako komerčního hudebního festivalu.

Majáles v Hradci Králové se koná 25. dubna v prostředí Šimkových sadů v centru města. Po loňském Majáles Open Air ve zcela zaplněné Stromovce přemístil pražský majáles do nových prostor. Akce nabídne 30. dubna program na sedmi venkovních a třech krytých scénách v pavilonech výstaviště v Letňanech. Brněnský majáles se uskuteční 7. května v prostorách Brněnského výstaviště. Součástí programu bude také vystoupení studentských kapel nebo volba Miss Majálesu.

Odpůrci masové zábavy v rámci majáles by chtěli navázat na historickou tradici svátku. Majáles by měl podle nich nabídnout prostor alternativní studentské kultuře. "Smyslem Majalesu je představit studentskou kulturu. To však nejsou pouze kapely, ale i divadla, filmy nebo mladí básníci a spisovatelé," uvedla Sára Vidímova, koordinatorka programu loňského "opozičního" majálesu v Praze. Nesouhlasila ani s volbou Miss Majálesu. Soutěž krásy podle ní na akademickou půdu nepatří. Podle ředitele archivu Masarykovy univerzity Jiřího Pulce kouzlo majáles bývalo v neoficiálnosti. Před časem připomněl také majálesy z padesátých let, které byly tehdy zčásti i jakýmisi společenskými protesty.



Majáles v Hradci, Praze a v Brně nabídnou bezkontaktní platby

Diskutovat (0)