Manažeři leasingových firem vidí konec roku optimisticky


09. 09. 2015  10:23          komentáře (0)

Manažeři předních evropských leasingových společností jsou nadále optimističtí, pokud jde o vývoj trhu v letošním roce. Vyplývá to z ankety European Business Confidence Survey provedené Federací evropských leasingových asociací (Leaseurope) v červnu letošního roku ve spolupráci s konzultantskou společností Invigors EMEA. 

Manažeři leasingových firem vidí konec roku optimisticky




V anketě vyjádřilo 79 % respondentů názor, že v druhé polovině roku bude jejich byznys růst. Je to podobný výsledek jako ve stejném průzkumu z prosince loňského roku, kdy růst trhu předpovídalo 84 % dotázaných. Naopak pesimismus v souvislosti s vývojem druhého pololetí převládá pouze u 4 % manažerů, zatímco na konci loňského roku to bylo u 7 %.

Podle aktuálního průzkumu 79 % evropských leasingových firem nepředpokládá zhoršení ani zlepšení situace v pohledávkách z leasingu po lhůtě splatnosti, v prosinci tuto stabilitu predikovalo 62 % respondentů. Růst čistého zisku v letošním druhém pololetí očekává 62 % leasingových firem (na konci roku 2014 to bylo 63 %).

Optimismus vládne i na českém leasingovém a úvěrovém trhu. „Prožíváme období nebývalého růstu. Objem podnikatelských investic realizovaných v prvním pololetí letošního roku prostřednictvím členů ČLFA vzrostl meziročně o 23 %, přičemž objem leasingu strojů a zařízení o více než 17 %. Jde o očekávaný průvodní jev rostoucí ekonomiky, který navíc podporuje fakt, že se vezeme na pomyslné vlně zadržených investic. Tedy investic, které firmy v období recese z logických důvodů odkládaly. Myslíme, že nejméně v příštích dvou až třech letech bude dynamický růst pokračovat. Největším rizikem je vývoj ve světě, který by v případě eskalace některých problémů mohl negativně ovlivnit i naši ekonomiku,“ říká předseda představenstva ČLFA Libor Bosák.



Manažeři leasingových firem vidí konec roku optimisticky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15522530128

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více