Manažerky mají ve vedení Komerční banky a skupiny Société Générale zelenou


04. 01. 2010  16:15     Michal Teubner     komentáře (0)

Jitka Pantůčková, dosavadní výkonná ředitelka pro Provoz KB, odchází v rámci skupiny Société Générale do vedení Ohridské banky v Makedonii.





Skupina Société Générale navrhla jako hlavní akcionář Ohridské banky v Makedonii na pozici předsedkyně představenstva a generální ředitelky Jitku Pantůčkovou, dosavadní výkonnou ředitelku pro Provoz KB.   Jitka Pantůčková se tak stává druhou ženou v historii divize Retailového bankovnictví skupiny Société Générale mimo Francii (BHFM), která bude vykonávat funkci předsedkyně představenstva. Své funkce se ujme s platností od 1. ledna 2010.   Jitka Pantůčková patří k nejvýznamnějším ženám českého bankovnictví. Od roku 2002 je předsedkyní Komise pro platební styk při Bankovní asociaci ČR, Bankovní asociaci zastupuje v Komisi pro platební styk v Evropské bankovní federaci, zastupuje Českou republiku v European Payment Council a je členem pracovní skupiny pro finanční sektor Národní komise pro zavedení eura. V roce 2004 získala titul Manažerka roku.   „Nová pozice v zahraničí je pro mě velkou výzvou a těším se na ni. Osobně ji vnímám nejen jako ocenění mé práce, ale i jako vyjádření vážnosti Komerční banky ve skupině Société Générale,“ uvedla k nové výzvě Jitka Pantůčková.   Ke stejnému datu nastoupí na pozici výkonné ředitelky pro Provoz Komerční banky Jana Švábenská, dosavadní ředitelka divize financování obchodu a exportu. Jana Švábenská se zároveň stane členem výboru ředitelů Komerční banky a využije tak svoji dlouholetou praxi v oblasti Trade Finance.   Do Komerční banky nastoupila Jana Švábenská v roce 2000, a to po dlouhodobé praxi v ČSOB v oblasti dokumentárního platebního styku a financování exportních a importních operací. Je předsedkyní dozorčí rady Faktoringu KB a dlouhodobě pracuje ve výkonné radě národního výboru Mezinárodní obchodní komory, kde zároveň předsedá bankovní komisi.   Třetí významnou změnou v manažerském týmu Komerční banky je jmenování Moniky Truchlikové zástupkyní výkonného ředitele pro Marketing a Business Development. Již s účinností od 1. listopadu 2009 zúročuje v nové pozici své téměř desetileté zkušenosti v bankovním marketingu.   Monika Truchlíková je absolventkou fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze a v Komerční bance působí od roku 2002, nejdříve na pozici vedoucí marketingu pro retailové bankovnictví, kde byla zodpovědná za segmentové řízení a produktovou nabídku pro občany a podnikatele.   V neposlední řadě bychom rádi informovali o nově vytvořené pozici Poradkyně generálního ředitele pro synergie pro skupinu KB a SG. Tuto pozici bude od 1. ledna 2010 zastávat Jana Hanušová.   Jana Hanušová nastoupila do Komerční banky v roce 1999. Nejprve působila v marketingu KB a od roku 2004 v  Essoxu na pozici ředitelky marketingu. Od roku 2007 byla ředitelkou marketingu v Rusfinance Bank, dceřiné společnosti Société Générale zaměřené na spotřebitelské úvěry v Rusku. Jana Hanušová tak ve své nové pozici uplatní své mezinárodní zkušenosti získané ve skupině Société Générale.  


Manažerky mají ve vedení Komerční banky a skupiny Société Générale zelenou

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15733088496

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více