MasterCard míří inovativními mobilními platbami na další miliardu spotřebitelů


29. 02. 2012  15:10     tz     komentáře (0)

Společnost MasterCard, lídr v oblasti mobilních plateb, představila svou vizi, jak dosáhnout na další miliardu spotřebitelů prostřednictvím inovací a partnerství na poli mobilních plateb.





Na tiskové konferenci u příležitosti Světového kongresu o mobilních komunikacích (Mobile World Congress) v Barceloně společnost MasterCard ústy svého globálního ředitele pro mobilní řešení Munga Ki Wooa představila ve spolupráci se svými předními partnery, společnostmi Comviva, Intel, iZettle, Santander a Turkcell, svou vizi budoucnosti mobilních plateb. Partneři podrobně popsali společnou vizi, v níž je oslovení další miliardy spotřebitelů pomocí mobilních řešení postaveno na spolupráci a inovacích dosahovaných spojeným úsilím všech složek, a to včetně dodavatelů technologií, mobilních operátorů a finančních institucí. Společnost MasterCard rovněž využila této největší světové akce pro odvětví mobilních technologií k oslavě řady nových partnerství a iniciativ z celého světa v této oblasti, jako například:

·         Představení projektu Wanda, společného podniku firem Telefónika a MasterCard jedná se o novou korporátní a spotřebitelskou značku, která bude poskytovat mobilní platební řešení pro více než 87 miliónů zákazníků společnosti Movistar na latinskoamerických trzích. Tyto mobilní platební služby budou propojeny s mobilní peněženkou nebo předplaceným účtem, jež mimo jiné umožní převody hotovosti, dobíjení předplacených telefonních karet nebo placení účtů a maloobchodních nákupů. Mobilní peněženka a předplacené účty budou k dispozici v jakoukoliv dobu kdekoliv na světě.

·         Partnerství s BOKU, Inc., které spotřebitelům ještě více zpříjemní nakupování a umožní jim platit, získávat slevy a cílené nabídky a kontrolovat útratu – to vše přes jejich mobilní telefony všude tam, kde obchodníci přijímají MasterCard. Služba BOKU Accounts nabízená prostřednictvím operátora mobilní sítě účastníka v partnerství s MasterCard Prepaid nabízí spotřebitelům pohodlný způsob placení na cestách.

·         Nový partnerský program MasterCard Mobile Money, spuštěný ve spolupráci s prvními partnery společnostmi Comviva, Sybase 365 aUtiba, má za cíl pomoci více než 2,5 miliardy spotřebitelů s nedostatečným přístupem k finančním službám získat přístup k formálním finančním službám prostřednictvím jejich mobilních telefonů.

A dnes rovněž oslavujeme naše nejnovější odvětvové ocenění, udělené asociací GSMA:

·         Společnosti Etisalat, MasterCard a Oberthur Technologies získaly v 17. ročníku soutěže Global Mobile Awards, jejíž výsledky byly vyhlášeny na Světovém kongresu o mobilních komunikacích, cenu za Nejlepší inovaci v oblasti mobilních plateb. Toto významné ocenění je vyjádřením uznání za naši spolupráci při zavádění platebních systémů využívajících technologie bezdrátových přenosů na krátkou vzdálenost NFC ve Spojených arabských emirátech.

Světový kongres o mobilních komunikacích 2012 nabídl společnosti MasterCard jedinečnou příležitost setkat se bok po boku s některými předními hráči v mobilním odvětví a načrtnout naši společnou vizi pro budoucnost. Mobilní technologie představují významnou příležitost, jak umožnit spotřebitelům na celém světě, aby měli obchodování a bankovnictví doslova ve svých rukou. Inovativním přístupem k mobilnímu obchodování společnost MasterCard a její partneři pomáhají plně využít potenciál mobilního obchodování a uvést miliardy spotřebitelů do světa bez hotovosti,“ řekl Mung Ki Wu, globální ředitel pro mobilní řešení MasterCard, na závěr tiskové konference.



MasterCard míří inovativními mobilními platbami na další miliardu spotřebitelů

Diskutovat (0)