MasterCard ocenil deset výjimečných projektů platebních karet, prim hrály ty inovativní


21. 01. 2013  13:00     tz     komentáře (0)

Společnost MasterCard® ocenila výjimečné počiny v kartách za rok 2012. Zástupcům oceněných bankovních domů předal ceny generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku Miroslav Lukeš na slavnostním setkání 10. ledna v prostorách Žižkovské televizní věže. Osm bank si odneslo celkem deset prestižních trofejí.

MasterCard ocenil deset výjimečných projektů platebních karet, prim hrály ty inovativní




„Rok 2012 přinesl na trh nebývalé množství inovací. Banky si čím dál více uvědomují význam karet pro obsluhu klienta i profitabilitu v porovnání s jinými produkty, což přitahuje jejich pozornost a nebojí se originálních řešení. Proto jsme se rozhodli vybrat výjimečné počiny a jako satisfakci a motivaci je ocenit“, říká Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku, a dodává: „Výběr byl náročný, ale jsme samozřejmě rádi, že se banky obracejí s inovativními projekty právě na MasterCard. Chceme být hybnou silou rozvoje trhu, a proto jsou pro nás inovace klíčové. Vše nasvědčuje tomu, že těžký výběr budeme mít i tento rok.“

Hlavní ceny získaly Česká spořitelna a Era (ČSOB)
Era (ČSOB) zvítězila v kategorii Issuer of 2012 (Vydavatelská banka roku 2012).  Jako první uvedla inovovaný produkt Debit MasterCard a s edukační kampaní rozeslala velkému množství zákazníků.


Česká spořitelna měla podle nárůstu počtu terminálů akceptujících MasterCard PayPass největší zásluhu na rozšíření akceptační sítě PayPass mezi obchodníky a získala tak titul Acquirer of 2012. Za zmínku stojí také úsilí investované do edukace obchodníků.

GE Money Bank byla oceněna v kategorii Issuing Innovation 2012. V České republice jako první zavedla inovativní NFC platby na masově rozšiřitelné bázi, zákazníci je můžou naplno využívat od letošního ledna. Nová technologie umožní integrovat do telefonu s NFC debetní i kreditní kartu.

ČSOB dostala cenu v kategorii Acquiring Innovation 2012 za rozvoje akceptace pro nový typ mobilních plateb MasterCard Mobile. Vzdálené mobilní platby poprvé představila veřejnosti v červnu 2012 a postarala se o jejich rozšíření mezi obchodníky. Uživatelům přináší MasterCard Mobile především jednoduchost, bezpečnost a pohodlí při placení.

Equa bank jako první začala s vydáváním předplacené karty na nálepce MasterCard PayPass, za což byla oceněna cenou za Inovace v předplacených kartách 2012 (Prepaid Innovation) 2012). Samolepku stačí nalepit na telefon a používat k placení. Je předplacená, takže k ní není potřeba žádný účet a hodí se i jako dárek.

Ocenění za Prémiový produkt roku 2012 (Premium Product 2012) převzala Raiffeisenbank, jejíž privátní bankovnictví Fridrich Wilhelm Raiffeisen uvedlo na český trh kartu World Elite. Karta World Elite je nejprestižnější v České republice díky mimořádnému rozsahu benefitů v oblasti pojištění a služeb, ale také exkluzivnímu stříbrnému logu MasterCard. Protože se vydávání karty World Elite řídí náročnými pravidly, je Raiffeisenbank jednou z méně než 100 bank, které mají oprávnění v Evropě tuto kartu vydávat.

Trofejí kategorie Multifunkční karta roku 2012 (Multifunctional Card 2012) byla oceněna Citibank. Citi Opuscard je první multifunkční, tedy zároveň transportní i platební kartou na trhu. Kreditní karta Citi Opuscard spojuje výhody krajské multifunkční karty Opuscard a kreditní karty Citi Life. S jednou kartou  tak mohou zákazníci cestovat veřejnou dopravou v Libereckém kraji a zároveň ji používat k běžným platbám v obchodech v tuzemsku, ale i po celém světě, na internetu nebo k výběrům hotovosti z bankomatu. 

S Největším karetním projektem ve veřejném sektoru roku 2012 (Public Sector Project 2012) přišla Česká spořitelna. Její sKartu dostanou postupně všichni příjemci sociálních dávek s výjimkou důchodů a nemocenské. Celkem půjde o zhruba 900 tisíc lidí. sKarta svým majitelům nabízí hlavně dostupnost a pohodlí, nemusí už pro dávky na poštu či úřad. MasterCard si obzvláště cení edukačního úsilí, které Česká spořitelna vynakládá, což v dlouhém období zcela jistě povede k dalšímu rozvoji karetního trhu.

Komerční kartou roku 2012 (Commercial Card 2012) je Korporátní karta Komerční banky. Mezinárodní embosovaná karta MasterCard Corporate Card je kreditní karta určená firmám, kterým umožní spravování jejich finančních výdajů.

Nejefektivnější marketingovou kampaň roku 2012 (Most Effective Marketing Campaign 2012) připravila banka PPF/Homecredit. Ve spolupráci s obchodním řetězcem Tesco dál rozvíjí společný produkt MasterCard Tesco Clubcard a získává další zákazníky.



MasterCard ocenil deset výjimečných projektů platebních karet, prim hrály ty inovativní

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15547995024

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více