MasterCard sponzorem soutěže Obchodník roku 2012


21. 11. 2012  16:54     tz     komentáře (0)

Ocenění Obchodník roku vstupuje do svého jubilejního desátého ročníku a přináší několik změn. Generálním partnerem ročníku 2012 se stala společnost MasterCard Europe, hlavním partnerem je GE Money Bank s jejím věrnostním programem bene+. Důležitou změnou prošel také způsob určení absolutního vítěze a vítězů oborových kategorií: letos poprvé budou vyhlášeni pouze na základě výsledků reprezentativního průzkumu veřejného mínění, které nebudou nijak kombinovány s výsledky hlasování veřejnosti.





„Společnost MasterCard Europe se již v minulosti podílela na pořádání několika předešlých ročníků Obchodníka roku a v letošním roce převzala roli generálního partnera. Tohoto partnerství si velmi vážíme a věříme, že povede k dalšímu zvýšení prestiže tohoto ocenění a užší spolupráci s obchodníky,říká Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku.

 

Ocenění MasterCard Obchodník roku se těší velké oblibě a pozornosti nejen u samotných obchodníků, ale také u spotřebitelů a médií. „Toto ocenění je již tradičním ukazatelem kvality českého maloobchodu, který spotřebitelům pomáhá k snadnější orientaci na trhu. V letošním ročníku jsme provedli několik změn, které zvyšují transparentnost soutěže,“ doplňuje Jarmila Plachá, ředitelka marketingu a komunikace GE Money Bank.

 

Absolutní vítěz

Letos došlo ke změně v systému volby Absolutního vítěze a držitele titulu MasterCard Obchodník roku 2012. Ten bude určen pouze na základě výsledků nezávislého reprezentativního průzkumu veřejného mínění, který provede v listopadu letošního roku společnosti INCOMA Gfk, a tyto výsledky již nebudou žádným způsobem kombinovány s výsledky hlasování veřejnosti.

 

Sedm oborových kategorií

Také oborové kategorie byly letos nově rozvrženy a došlo tím ke snížení jejich počtu z 11 na 7. Vítěze vybere již tradičně výzkumná agentura INCOMA Gfk na základě průzkumu veřejného mínění. Tyto oborové kategorie jsou:

  1. MasterCard Prodejce potravin roku 2012 (hypermarkety, supermarkety, potraviny)
  2. GE Money Bank Prodejce odívání roku 2012 (obuv, oblečení, sport)
  3. MasterCard Internetový prodejce roku 2012 (bez rozlišení)
  4. MasterCard Drogerie a parfumerie roku 2012 (drogerie, parfumerie)
  5. MasterCard Prodejce elektrotechniky roku 2012 (elektro, počítačové vybavení, mobily)
  6. GE Money Bank Prodejce knih, CD a DVD roku 2012 (knihy, CD, DVD a videohry)
  7. MasterCard Prodejce pro dům a zahradu roku 2012 (hobbymarkety, nábytek, zahradnictví, domácí potřeby, pet shopy)
 

Hlasování veřejnosti

Hlasování veřejnosti prostřednictvím internetu a SMS, z jehož výsledků vzejde držitel titulu MasterCard Obchodník roku 2012 – GE Money Bank Cena veřejnosti, bude letos probíhat od 26. listopadu 2012 do 27. ledna 2013. Systém a pravidla hlasování zůstávají stejná jako v minulém roce.

 

Inovace v obchodě a Osobnost obchodu

Kategorie MasterCard Osobnost obchodu je již tradiční součástí ocenění Obchodníka roku. Novinkou letošního ročníku je kategorie MasterCard Inovace v obchodě roku 2012. Vítěze obou kategorií zvolí hlasováním účastníci Retail Summitu 2013 na základě nominací odborné poroty. Hlavním kritériem v případě Inovace v obchodě je uskutečnění zajímavého inovačního projektu nebo dlouhodobá koncepce vyznačující se přijímáním nových a inovativních řešení. Vítězem kategorie Osobnost obchodu se stane, stejně jako v minulých letech, výrazná osobnost z řad maloobchodníků působících na českém trhu.

 

Vítězové oborových kategorií, kategorie MasterCard Obchodník roku 2012 – GE Money Bank Ceny veřejnosti a držitel titulu MasterCard Obchodník roku 2012 budou zveřejněni během slavnostního vyhlášení 31. ledna 2013. Vítězové kategorií MasterCard Inovace v obchodě a MasterCard Osobnost obchodu budou vyhlášeni na Retail Summitu 2013, který se koná 5. a 6. února 2013.



MasterCard sponzorem soutěže Obchodník roku 2012

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16368595200

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6230
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8460
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3705
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8130
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0724
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více