Mastercard zajistí vznik prvního tržiště v ČR Manifesto, kde bude hotovost zbytečná


07. 06. 2018  18:35          komentáře (0)

Společnost Mastercard, provozovatel nejrychlejší sítě pro zpracování plateb, zajistí fungování vůbec prvního bezhotovostního tržiště v České republice. Unikátní market nazvaný Manifesto se bude nacházet v centru Prahy poblíž Masarykova nádraží a v tomto místě budou bankovky a mince zbytečné. K platbám příchozím návštěvníkům postačí pouze platební karta.

Mastercard zajistí vznik prvního tržiště v ČR Manifesto, kde bude hotovost zbytečná




Manifesto je průlomová kulturní zóna, kterou podporujeme proto, aby zážitky návštěvníků nezdržovalo placení v hotovosti. Zákazníci i obchodníci si budou moci užívat pohodlí a rychlosti bezhotovostních plateb. Půjde i o ideální místo, kde budeme představovat další platební inovace,“ uvedl ředitel Mastercard pro Českou a Slovenskou republiku a Rakousko Miroslav Lukeš.

Česká republika je pro zavádění technologických novinek v platbách velice vstřícná. Platebních karet je více než obyvatel a devět z deseti jich je bezkontaktních. Lidé stále více využívají i mobilní placení. Jednorázových akcí s bezhotovostním placením se v tuzemsku uskutečnilo již několik, například festival Burgerfest nebo veletrh Svět knihy, ale v případě dlouhodobého projektu půjde o premiéru.

Market Manifesto, který se nachází v Praze v ulici Na Florenci a v blízkosti Masarykova nádraží, autobusového terminálu a magistrály, bude tvořit 27 dočasně instalovaných kontejnerů, v nichž budou bistra, kavárny nebo designové butiky a umělecká galerie. Gastronomické koncepty předních českých šéfkuchařů a restauratérů doplní kulturní záměr celého projektu: do Manifesta se bude chodit za hudbou, filmovými projekcemi, divadlem i lekcemi a workshopy. Grand Opening pro veřejnost bude 8. června od 18:00 hodin a Manifesto Market bude nadále v provozu sedm dnů v týdnu v době od 8:00 do 24.00. Za nápadem stojí organizace reSITE a její zakladatel Martin Barry ve spolupráci s Aerofilms.

„V Manifestu představíme jednu ze zásad reSITE v praxi, tedy jak se propojují nápady a zdroje s cílem vylepšit městské prostředí. Náš projekt by nemohl vzniknout bez podpory Mastercard, a jsme rádi, že náš ve všech ohledech inovativní koncept, spojující kulturu s gastronomií na dříve nevyužitém místě, jaký nemá v Praze obdoby, bude navíc průkopníkem v cashless provozu v celé České republice,“ komentuje Martin Barry.

Společnost Mastercard kromě pohodlných a bezpečných plateb přináší držitelům platebních karet i unikátní zážitky díky programu Priceless Prague a partnerství s Národním divadlem, festivalem Pražské jaro, hokejovým klubem HC Sparta Praha, pražskou Zoo a nyní i unikátním projektem Manifesto.



Mastercard zajistí vznik prvního tržiště v ČR Manifesto, kde bude hotovost zbytečná

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12534808304

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více