MEGATEST finanční gramotnosti:
Známe šťastnou výherkyni, mobil putuje na Plzeňsko


11. 06. 2012  03:00     Zuzana Kohoutová, Aleš Rod     komentáře (0)

V minulém týdnu ve čtvrtek proběhlo v redakci iDNES.cz losování výherce chytrého mobilního telefonu. Do osudí se dostalo 290 čtenářů a čtenářek, kteří neudělali ani jednu chybu a zodpověděli správně všech 60 otázek megatestu finanční gramotnosti. Na fotce jsou zachyceni Zuzana Kohoutová, redaktorka iDnes, a Patrik Nacher, majitel portálu www.bankovnipoplatky.com.





Test připravil server Bankovnipoplatky.com ve spolupráci s redakcí iDNES.cz. Soutěž probíhala na obou serverech od 20. dubna do konce května. Postoupit do losování o hlavní cenu mohli jen ti čtenáři, kteří zodpověděli všechno správně, vyplnili své jméno a kontakt na sebe v registraci na iDNES.cz, nebo ve formuláři na serveru Bankovnipoplatky.com.

. Zuzana Kohoutová (iDnes.cz) a Patrik Nacher

Foto Jiří Benák, iDNES.cz

.

Je pravda, že nikdo není dokonalý a musí vědět vše přesně hned z hlavy, proto také nebyl nijak omezen čas a byla možnost hledat si nápovědu na internetu. Posláním testování nebylo jen, aby se čtenáři nachytali na výhru, ale také aby si vyzkoušeli své znalosti. Doufáme, že to se povedlo. Ostatně pár e-mailů od čtenářů hovoří o tom, že to smysl mělo.

.

PODÍVEJTE SE NA VYHODNOCENÍ TESTU!

.

Losování proběhlo v minulém týdnu v atriu redakce iDNES.cz a šlo o hodně – vybíral se majitel nového mobilního telefonu HTC. Seznam 290 jmen těch, kteří odpověděli na všechny otázky správně, byl vložen do osudí a z něj bylo vylosováno jedno. 

.   .

Výherkyní chytrého mobilu telefonu HTC se stala Anna Pytlíková z Domažlic. Hned jsme zavolali na uvedený telefon, ověřili si, že na druhém konci je opravdu paní Pytlíková a sdělili jí radostnou zprávu. Protože je výherkyně z Domažlic a do Prahy se v nejbližší době nechystá, dohodli jsme se na osobním předání výhry v Plzni. A jak hodnotí testování Patrik Nacher, majitel serveru www.bankovnipoplatky.com a autor testu? "V první řadě musím ocenit trpělivost a ochotu návštěvníků pustit se do boje s 60 otázkami. I přesto, že třeba neměli všechny správně, domnívám se, že megatest splnil svůj účel, protože i jen samotné hledání informací a ověřování si znalostí, bylo užitečné. Stejně jako aktuální zveřejnění správných odpovědí všech otázek, kde si všichni mohou zkontrolovat, kde případně udělali chybu. Dá se tak bez nadsázky říci, že jsme prostřednictvím megatestu přispěli ke zvýšení finanční informovanosti téměř 8 tisícům účastníků. Jeden z nich navíc vyhrál mobil. Samotný rozbor jednotlivých otázek a analýza úrovně finanční gramotnosti národa (8 tisíc je velmi slušný vzorek), kterou připravujeme, proto bude velmi zajímavá," uvádí autor testu a dodává, že samotný rozbor jednotlivých otázek a analýza úrovně finanční gramotnosti národa (osm tisíc je velmi slušný vzorek), bude velmi zajímavá.



MEGATEST finanční gramotnosti: Známe šťastnou výherkyni, mobil putuje na Plzeňsko

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12565983520

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více