Michal 48 let:
Napsal urážky na facebook. Nyní je stíhaný


27. 06. 2019  00:29     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - KAZUISTIKA - PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH ČTENÁŘŮ: Michal je chlap, který začal počítač a sociální sítě užívat teprve nedávno. Využíval je k nezávazné komunikaci a následně i k vyjadřování se k nejrůznějším ekonomickým, sociálním a společenským problémům. Michal je přesvědčený komunista, ale tím posledním příspěvkem přestřelil. ČTĚTE DÁLE!

Michal 48 let: Napsal urážky na facebook. Nyní je stíhaný




Facebook a jiné aplikace se hemží nejrůznějšími zásilkami s názory, fotkami, vtipy a příspěvky nejrůznějších uživatelů, kteří jsou více či méně anonymní. Michal nikdy žádnou obavu neměl. Co na srdci to na jazyku jak se říká. Michal je navíc přesvědčeným komunistou a na základě různých videí uprchlíků a imigrantů se začal vyjadřovat na facebooku i k problému nelegální migrace. Označil cizince za verbeš a dalšími nadávkami a urážlivými pojmenováními a navrhl poměrně brutální způsoby řešení této otázky. Neodpustil si pak ani odkaz na to, že za komunistů by takové živli zastřelili na hranicích.

Pokud by si těchto výroků nikdo nevšímal, nebo je četl s nadhledem jako je tomu i stovek jiných obdobných příspěvků, nic by se Michalovi nestalo. Bohužel si jeho příspěvku všiml jeden z jeho sousedů, bývalý policista, který se cítil jednáním Michala pobouřen. Je otázkou zda za sousedovo trestním oznámením stála pouze pobouřenost výroky Michala, nebo nedávné spory o vysoké stromy z Michalovo zahrady stínící zahradu souseda. V každém případě bylo podáno trestní oznámení, které policie začala se zájmem vyšetřovat.

Michal se při výslechu na policii hned ke svým výrokům přiznal s tím, že nejsou nijak ojedinělé a pouze reflektují obecnou náladu ve společnosti. S tím se ale policisté neztotožnili a podali podnět k podání obžaloby státnímu zástupci.

Michal tak byl za své výroky na facebooku odsouzen k podmíněnému trestu, který si nyní odpykává. Michal samozřejmě ví, kdo ho udal a chtěl si to s ním vyřídit ručně. To mu ovšem zabránila rodina Michala, který by si přivodil napadením souseda jen hrobu nepodmíněného trestu. Michal se s trestem smířil a na facebook už od té doby nechodí.

DALŠÍ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH ČTENÁŘŮ NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Michal 48 let: Napsal urážky na facebook. Nyní je stíhaný

Diskutovat (0)