Minianketa mezi tiskovými mluvčími bank:
Jaký je nejabsurdnější bankovní poplatek?


04. 01. 2012  14:21     ar     komentáře (0)

Tradiční součástí ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek, jejíž sedmý ročník právě probíhá na webu www.bankovnipoplatky.com, je i anketní otázka směřující na tiskové mluvčí bank. I jich se ptáme, jaký poplatek přijde nejabsurdnější jim. Letos se nám, bohužel, urodily odpovědi bohaté hlavně na obecné fráze.





Jako každoročně i v letošním ročníku ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek jsme požádali tiskové mluvčí o odpověď na otázku, jaký poplatek považují oni osobně za ten úplně nejabsurdnější. Názory mohly být doprovoděny argumenty a komentáři, a každý mohl samozřejmě svobodně uvést i opačné stanovisko. Tak jako veřejnost, i tiskové a tiskoví mluvčí bank měli na výběr z 15 nominovaných poplatků. Jednotlivé konkrétní odpovědi jsme otiskli v minulém týdnu.

.

ČTĚTE – ODPOVĚDI TISKOVÝCH MLUVČÍCH BANK, 1. ČÁST

POKRAČOVÁNÍ – ODPOVĚDI TISKOVÝCH MLUVČÍCH BANK, 2. ČÁST

.

Ačkoliv by se možná samotná snaha ptát se zaměstnanců bank na nejabsurdnější bankovní poplatek dala sama o sobě považovat za absurdní, předpokládali jsme, že i jim jakožto bankovním klientům mohou přijít některé cenovky na bankovních službách, na kterých není napsáno „zdarma“, jako neoprávněné, tj. že se dokážou oprostit od svých pracovních angažmá a podívat se na sazebníky bank jako spotřebitelé. Avšak napřímo se k nominovaným absurdním poplatkům vyjádřilo jen 5 oslovených mluvčích, resp. s obecným komentářem „co děláme my“ dalších 6 mluvčích. Ostatní svou odpověď zahalili do vágnějších tvrzení, nejčastěji ve smyslu, že každý si může účtovat, co je libo (souhlasíme), či o tom, že poplatky jsou opodstatněné (nesouhlasíme, ale respektujeme).

.

Racionální a logická snaha méně či více okatě vyzdvihnout vlastní instituci ukazuje jediné – i letos je hlasování v anketě v rukou veřejnosti, která musí každým dnem čelit poplatkům v jednotlivých bankách a, co je důležitější, která má jako jediná možnost tyto bankovní poplatky eliminovat. Jak? Tak, že bude přesouvat své peníze do bank, které tyto absurdní poplatky neúčtují.

Protože nikoliv slova, ale PENÍZE KLIENTŮ jsou to jediné, na co bankéři slyší!!!



Minianketa mezi tiskovými mluvčími bank: Jaký je nejabsurdnější bankovní poplatek?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15638542736

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více