mKarta Svět od mBank přináší nejlevnější placení v zahraničí


25. 02. 2019  00:01          komentáře (0)

V nabídce mBank bude od pondělí 25. února nová debetní mKarta Svět. Díky ní lidé už nebudou muset do směnáren, placení jejím prostřednictvím je totiž téměř vždy ještě výhodnější než nákup cizí měny nejen na pobočkách bank, ale také v těch nejvýhodnějších směnárnách. Nyní je tak jednoduché platit debetní kartou výhodně jak doma, tak v zahraničí.

mKarta Svět od mBank přináší nejlevnější placení v zahraničí




mBank pomocí své mKarty Svět opět mění zažité pořádky a boří další hranice. „V roce 2007  jsme klientům nabídli odpověď na jejich volání po moderních a současně výrazně levnějších bankovních službách. Otevřeli jsme tak segment, kterému nyní dávají přednost téměř 3 miliony bankovních klientů,“ říká Paweł Kucharski, generální ředitel mBank pro Českou republiku, a pokračuje: „mKarta Svět je dalším revolučním krokem, protože placení jejím prostřednictvím klientovi umožňuje využívat tak výhodný kurz, jaký obvykle nenabízejí ani ty nejlepší směnárny, o bankách nemluvě.“

Polovina klientů mBank totiž svou kartou platí v zahraničí, a to jak fyzicky, tak na zahraničních e-shopech a dalších portálech. A to je podstatně více než je český průměr (39 %) bankovních klientů. Podle posledních oficiálních údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) z roku 2018 pak cestuje do zahraničí nejméně se čtyřmi přenocováními téměř 5 milionů obyvatel ČR. Data z hloubkových výzkumů mBank k tomu jasně říkají, že Češi v drtivé většině během zahraničních cest kombinují platby v hotovosti v cizí měně, kterou pořídí téměř vždy ve směnárně, s platbami až na výjimky téměř výhradně debetní kartou. Prakticky nikdo z dotázaných by si netroufl jet do zahraničí zcela bez hotovosti, a to především ze dvou důvodů. Jednak mají obavy z akceptace karet a výskytu bankomatů v cílové zemi, jednak nevěří že je pro ně platba kartou zajímavější než nákup valut ve směnárnách, i když je to stojí nejen jejich čas, ale také další náklady.

A právě toto chce mBank změnit. Proto bude na jejím webu pro mKartu Svět k dispozici aktuální kurz, který je často na úrovni VIP kurzu těch nejlepších směnáren. mKarta Svět totiž pracuje s velice nízkou marží na úrovni zhruba jedné desetiny průměru českých bank u debetních karet. „Chceme klientům ukázat, že platit kartou může být ještě výhodnější a nemusí věnovat čas a energii výměně peněz. Nemusí přemýšlet dopředu kolik cizí měny budou potřebovat, ani se stresovat tím, co s penězi udělat, pokud jim nějaké zbudou. Vše vyřeší jedna karta a jeden běžný účet, jak v tuzemsku, tak v zahraničí,“ vysvětluje Zdeněk Rys, ředitel divize depozitních produktů mBank a doplňuje: „Karta svět je zde pro všechny, kteří chtějí platit výhodně v cizí měně. Noví klienti mBank ji získají automaticky ke svému novému účtu mKonto. Stávající zákazníci, pokud je nabídka oslovuje, ji samozřejmě mohou mít zdarma, stačí o ni požádat pomocí několika kliknutí v mobilní aplikaci nebo ve svém internetovém bankovnictví.“

Nabídka mKarty Svět tak doplňuje řadu inovativních novinek, které mBank od začátku roku přinesla jako je spuštění služby pro placení chytrými telefony se systémem iOS Apple Pay, poskytování eurových SEPA plateb zdarma a dalšího zjednodušování sazebníku.


 



mKarta Svět od mBank přináší nejlevnější placení v zahraničí

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12486892704

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více