Mobilní platby čeká příští rok revoluce, slibuje společnost Mobi-1 Czech


12. 11. 2010  09:51     Ladislav Brožek     komentáře (0)

Revoluci v platbách pomocí mobilního telefonu spustí na českém trhu společnost Mobi-1 Czech. Unikátní, patentově chránený projekt firma připravovala v tichosti pět let a podle jejího ředitele Ladislava Brožka nemá momentálně v Česku ani v Evropě srovnatelnou konkurenci.





„Existují sice možnosti placení mobilním telefonem, avšak v daleko menším rozsahu a s podstatně vyššími náklady na uskutečnění každé platby,“ vysvětluje přednosti nového systému Ladislav Brožek. „Hlavní a nejdůležitější změnou je, že k placení už nebudou využívány stávající Premium SMS, ale spouštěčem jednotlivých plateb se stane autorizační volání z mobilního telefonu. Tímto se zásadně změní možnosti zákazníků nakupovat a platit,“ pokračuje ředitel. Jak bude takové nakupování vypadat v praxi? „Uživatel zavolá na unikátní číslo uvedené v prodejním místě, čímž autorizuje svůj zájem nakoupit. Následně se mu na displeji objeví kredit, za který může nakupovat. Poté si vybere sortiment a do mobilního telefonu mu přijde informace o uskutečněném nákupu. Je to opravdu jednoduchý systém. Navíc je volání do autorizačního centra bezplatné,“ upozorňuje na další výhodu Ladislav Brožek. Ke spuštění služeb společnosti Mobi-1 Czech dojde s pomocí silného bankovního a pojišťovacího partnera už v první polovině roku 2011. Na začátku bude připojeno 4.000 provozních míst. „V první fázi půjde o prodejní automaty na kávu či chlazené nápoje a další zařízení. Do dvou let se tento počet vyšplhá na 12 až 15 tisíc míst,“ dodává ředitel společnosti. V uvedeném období rozšíří firma působnost také na jízdné, parkování a dále pak na bezhotovostní platby malých nákupů v supermarketech, kde bude výrazně konkurovat platebním kartám. Vedle toho nabídne společnost klientům služby telemetrie (monitorování a přenos technických a bezpečnostních dat), která je důležitým prvkem například pro provozovatele automatů, kteří potřebují zajistit průběžné doplňování zboží v prodejní síti. Společnost Mobi-1 Czech, a.s. se neomezuje pouze na český trh. Spustí své služby zároveň na Slovensku a Maďarsku. Rozsahem nabízených služeb se stane hlavním hráčem v této oblasti ve střední Evropě. „Aby mohl celý systém dokonale pracovat, budujeme v Pardubicích řídící dispečink jako podporu a pomoc pro zákazníky a provozovatele zařízení,“ uzavírá Ladislav Brožek.


Mobilní platby čeká příští rok revoluce, slibuje společnost Mobi-1 Czech

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12495005808

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více