MONETA Money Bank spustila 101 nových bezkontaktních bankomatů


10. 01. 2017  16:12          komentáře (0)

Z bankomatů MONETA Money Bank je nyní možné vybírat bezkontaktně. Aktuálně jsou bezkontaktní výběry v provozu na 101 z 630 bankomatů. Do půlky února jejich počet ještě zvýší a bude jich mít nejvíce ze všech českých bank. V letošním roce banka postupně plánuje navýšit počet bezkontaktních bankomatů až na 335, tedy více než polovinu ze všech bankomatů MONETA Money Bank. 

MONETA Money Bank spustila 101 nových bezkontaktních bankomatů




„Počet bezkontaktních transakcí kartou roste každý měsíc. Za 3. kvartál roku 2016 takto uskutečnili naši klienti více než 10 milionů plateb v objemu přes 5 miliard a to je o 43 % více než v roce předchozím. Rozhodli jsme se proto vylepšit naše bankomaty a více než pětinu z nich jsme opatřili čtečkou na bezkontaktní karty,“ říká David Šlechtický, manažer bankomatové sítě MONETA Money Bank, a dodává: „Letos plánujeme čtečkou vybavit dalších 234 bankomatů a kromě toho také přidat řadu úplně nových bankomatů.“

 

Bezkontaktní výběr i platební příkaz

Bezkontaktní bankomaty MONETA Money Bank nabídnou svým klientům, ale i klientům jiných bank, kteří bankomaty využijí, ještě rychlejší možnost výběru peněz a také větší bezpečnost. U bezkontaktních výběrů totiž nehrozí načtení dat z karty cizí osobou, jelikož klienti karty vůbec nedávají z ruky. Bezkontaktní čtečky jsou navíc zabudovány přímo do bankomatu, a je tedy na první pohled zřejmé, že zde není dodatečně přidáno žádné zařízení, které by mohlo číst data z karty. Navíc se klienti nemusí bát, že by si kartu v bankomatu zapomněli.

 

Další velkou novinkou je možnost vybírat hotovost z bankomatu pomocí platební nálepky. Denní limity pro výběr hotovosti si na platební nálepce může klient nastavit na pobočce MMB, na call centru, ve své Internet Bance i SMART Bance.

 

Díky bezkontaktní čtečce mohou lidé nejenom vybírat peníze, ale mohou také zjistit zůstatek na účtu, podívat se na přehled o využívání karty, uskutečnit jednorázový platební příkaz nebo uhradit splátku na kreditní kartě. MONETA Money Bank dále umožňuje zažádat o některý z produktů nebo přispět neziskové organizaci Mamma Help. Jediné, co bankomaty bezkontaktně neumožňují, je změnit PIN platební karty nebo její odblokování. V těchto případech je nutné kartu vložit.

 

Uskutečnit bezkontaktní výběry mohou lidé nyní na 101 bankomatech MONETA Money Bank v 74 městech České republiky, a to například na devíti bankomatech v centru Prahy, šesti bankomatech v Plzni nebo dvou v Liberci. MONETA Money Bank ale nezapomněla ani na menší města. Bezkontaktní čtečkou opatřila například i bankomaty v Horní Plané, Kyjově, Vlašimi nebo Mohelnici. 



MONETA Money Bank spustila 101 nových bezkontaktních bankomatů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12460102816

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více