MONETA Money Bank využije cloudové řešení od Amazon Web Services


02. 09. 2018  12:23          komentáře (0)

Téměř dvě desítky interních aplikací MONETA Money Bank budou nově provozovány v cloudu společnosti Amazon Web Services (AWS). Banka je tam přesune během září a října tohoto roku z vlastního datového centra. Využití infrastrukturního cloudu pro aplikace přináší MONETA Money Bank flexibilnější správu informačních technologií (IT) a příležitost získat důležité praktické poznatky v oblasti cloudových služeb. Tato IT inovace představuje další zásadní moment probíhající digitální transformace MONETA Money Bank s cílem posílit svoji pozici šampiona ve financování českých domácností, živnostníků a malých a středních firem. Projekt banka průběžně konzultovala s Českou národní bankou a pro implementaci si najala poradenskou společnost Accenture. MONETA Money Bank je s milionem klientů, více než 200 poboček a 654 bankomaty čtvrtým největším finančním ústavem v České republice.

MONETA Money Bank využije cloudové řešení od Amazon Web Services




Přesunem některých našich aplikací do cloudu AWS získáváme vysoce kvalitní a flexibilní infrastrukturu pro růst našich služeb. Cloud využijeme především k dalšímu zrychlení a automatizaci agilního vývoje produktů pro naše klienty,“ řekl Vladimír Klein, Chief Information Officer MONETA Money Bank. „Společnost Amazon jsme si vybrali z toho důvodu, že v podnikání vyznáváme podobné hodnoty, jako jsou orientace na zákazníka, neustálé inovace či průkopnictví v oblasti nových příležitostí,“ doplnil Vladimír Klein.

 

Poradenská firma Accenture spolupracuje s AWS již více než 12 let. Společně vytvořily skupinu Accenture AWS Business Group (AABG), která sdružuje certifikované experty a shromažďuje ověřené pracovní postupy. „Jsme rádi, že můžeme MONETA Money Bank pomáhat rozvíjet její informační technologie a přispívat k rozvoji agilní strategie,“ sdělil Roberto Libonati, Country Managing Director Accenture Consulting pro Českou republiku a ředitel divize finančních služeb v regionu střední a východní Evropy. „Při realizaci projektu migrace vybraných aplikací MONETA Money Bank do cloudu AWS využíváme naše rozsáhlé zkušenosti v oblasti vývoje a implementace cloudových řešení,“ dodal Roberto Libonati.

 

Přesun některých aplikací do cloudu AWS je pro MONETA Money Bank druhým významným IT projektem v tomto roce. Začátkem července banka úspěšně dokončila náročnou migraci datového centra ze své centrály v Praze 4 do nezávislého datového centra TTC DC2 v Praze 10.


 



MONETA Money Bank využije cloudové řešení od Amazon Web Services

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12572346448

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více