Moneta se spojí s Air Bank. Vznikne nová velká banka


07. 05. 2021  08:48     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Bankovní trojka největších tuzemských bank se s největší pravděpodobností rozšíří na čtyřku. Třem největším bankám, tedy ČSOB, České spořitelně a Komerční bance přibude nový skutečně velký a významný konkurent. Spojí se totiž Moneta s Air Bank.

Moneta se spojí s Air Bank. Vznikne nová velká banka




Obě banky, které zřejmě čeká spojení se vyznačují moderností a inovativností. Moneta nabízí tradici významné banky se silným úvěrovým portfoliem a Air Bank nabízí špičkově propracovaný marketing, aktivní realizaci nových nápadů v oblasti inovací a rozvoji služeb, progresivní značku a silný potenciál růstu, zejména mezi mladšimi klienty. Nová banka se tak může stát významným konkurentem velké bankovní trojky.

O spojení obou bank a případně dalších úvěrových společností ze skupiny PPF se má definitivně rozhodnout v létě tohoto roku. 

Dle analýzy serveru Bankovní Poplatky se nemusí bankovní klienti případné fůze obávat a to ani z důvodu možného omezení nabídky na trhu. Spojení naopak může mít velké přinosy, protože velké bankovní trojce, která je poměrně konzervativní ve své obchodní a poplatkové politice přibude skutečně rovnocenný konkurent, který může pozice těchto bank znejistět. 

Zatímco dříve nebyly jednotlivé malé, zejména nízkonákladové banky pro velkou trojku ohrožením, nově se to může zásadně změnit. Na kroky a obchodní strategii takto velkého konkurenta s vysokým růstovým potenciálem budou nuceny velké banky pravidelně reagovat. Zejména v případě očekovaného pocovidového boomu, kdy se  budou nově rozdělovat tržní podíly úvěrů, hypoték a dalších služeb půjde bankám o hodně. Návrat k předkrizovým hodnotám zisků nebude pro velké banky úplnou samozřejmostí.

Bude tedy zajímavé sledovat jakou taktiku a agresivitu zvolí po případném spojení nová velká banka a jak dokáže využít a zkloubit silné stránky obou bank.



Moneta se spojí s Air Bank. Vznikne nová velká banka

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16434083424

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více