Možnost refinancování půjček využívá stále více klientů


15. 06. 2015  13:54          komentáře (0)

V posledním období výrazně roste zájem klientů ČSOB a Ery o refinancování půjček neboli konsolidaci. V loňském roce činily tyto půjčky kolem 20 % objemu nových půjček, letos je to v některých obdobích až 30 % jejich objemu. Průměrná výše půjčky napříč celou republikou činí přibližně 216 tisíc korun. Díky sloučení půjček a úvěrových produktů má klient měsíčně menší výdaje za splátky, ušetří na poplatcích a zároveň si zpřehlední své pravidelné měsíční výdaje. Navíc u  ČSOB i Ery může klient až do konce června využít benefit v podobě 0% úroku v druhé polovině splácení.

Možnost refinancování půjček využívá stále více klientů




V posledních letech se poměrně žádaným produktem stává refinancování neboli konsolidace. „V ČSOB i Eře během posledních měsíců zájem o tento typ půjček vzrostl o 30 %. Nejvíce slučují své závazky obyvatelé Prahy, přičemž to jsou častěji muži než ženy ve věku 40 až 45 let. Průměrná půjčka našich klientů se liší. Nejvyšší průměrné částky si půjčují lidé v Praze, konkrétně kolem 225 tisíc korun, nejnižší částky kolem 207 tisíc korun si berou lidé na Jižní Moravě,“ říká Richard Kotrlík, manažer útvaru Bydlení a úvěry ČSOB a Ery. „V roce 2014 byla průměrná měsíční splátka 4 270 korun. Rozdíl ve výši měsíční splátky mezi regiony činí přibližně 500 korun, což souvisí nejen s kupní silou regionu, ale i s výší půjček, které si u finančních institucí lidé v dané oblasti berou,“ doplňuje Richard Kotrlík. 

V průměru klienti slučují dvě půjčky, ale v loňském roce banka zaznamenala rekordní počet 10 závazků z jiných institucí slučovaných do jedné nové půjčky. Konsolidaci si klient může vyřídit hned při první návštěvě pobočky. Sloučit je možné úvěry na zboží od splátkových společností, všechny typy půjček, kontokorenty či kreditní karty od bank i nebankovních společností. Kromě částky potřebné na splacení úvěrů lze v rámci této půjčky získat také peníze navíc, bez nutnosti dokládat účel jejich použití. Banka za klienta vyřídí potřebnou administrativu spojenou s předčasným splacením stávajících úvěrů. Zároveň si klient může sjednat pojištění schopnosti splácet.

 

Konsolidace s akční nabídkou do konce června

Do konce červnamohou klienti u ČSOB a Ery využít možnosti sjednat si půjčku s 0 % úrokem v druhé polovině splácení, pokud je nejméně na 3 roky a klient ji řádně splácí. Sníží se mu tak měsíční splátka a klient ušetří dvakrát – nejdříve sloučením svých půjček do jedné a od druhé poloviny splácení na úrocích. Nabídka se týká i neúčelových půjček. Tato půjčka je bez poplatků za poskytnutí a správu a také s možností mimořádné splátky zdarma. V ČSOB si klient bude moci navíc v průběhu splácení svou splátku snížit, zvýšit nebo odložit. O půjčku může klient požádat na pobočkách ČSOB či v Era finančních centrech, na pobočkách České pošty, online na stránkách pujcka.csob.cz a www.erasvet.cz, nebo telefonicky na infolince Ery či ČSOB.

ČSOB



Možnost refinancování půjček využívá stále více klientů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12524116080

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více