Na Colours městskou? V Ostravě jízdenku nepotřebujete


19. 07. 2017  16:06          komentáře (0)

Ve středu 19. července začne v areálu Dolní Vítkovice čtyřdenní hudební festival Colours of Ostrava. Jeden z největších evropských festivalů každoročně navštíví kolem 40 tisíc lidí. Aby město takový nápor návštěvníků zvládlo, bude jako každoročně posilovat tramvajové a autobusové linky. Díky chytrému řešení, na kterém se podílela i ČSOB, nebudou muset návštěvníci festivalu shánět k přesunům městskou dopravou papírové jízdenky. V autobusech i tramvajích lze totiž platit bezkontaktně.

Na Colours městskou? V Ostravě jízdenku  nepotřebujete




Řešení, na kterém se podíleli ČSOB a další partneři, funguje v Ostravě od loňského června. Tímto unikátním systémem disponuje z evropských měst kromě Ostravy už pouze Londýn. Nejde však jen o to, že by si cestující prostřednictvím karty kupovali jednotlivou jízdenku. „Návštěvníci Colours většinou neznají druhy jízdného ani trasu, kudy chtějí jet. To vše za ně udělá a vyhodnotí samotný systém,“ říká Jan Kubíček, ředitel Strategických partnerství ČSOB.

 

Cestující si tak vůbec nemusí obstarávat po jízdence. Hlavní výhodou tohoto systému je skutečnost, že negeneruje papírové jízdenky a cestující nikdy nezaplatí více, než je cena denní jízdenky. Při nástupu přiloží kartu povinně, při výstupu pouze v případě nepřestupní jízdy do 10 minut a odbavovací systém za ně spočítá optimální jízdné. „Řešení vyhodnocuje cestovní výdaje za celý den a optimalizuje cenu tak, aby byla pro cestující co nejvýhodnější,“ doplňuje Jan Kubíček.


Ostravský dopravní podnik každoročně posiluje spojení, aby se návštěvníci festivalu dostali do jeho dějiště co nejpohodlněji. „Tradičně posilujeme spoje především v nočních hodinách, aby se návštěvníci festivalu pohodlně dostali domů,“ říká generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys. „Validátory jsou vybaveny všechny vozy, takže se dá bezkontaktně platit i v posílených spojích. Tyto terminály se standardně nacházejí u každých dveří,“ dodává. Návštěvníci festivalu měli poprvé možnost platit bezkontaktními kartami v městské dopravě během jeho loňského ročníku. „Loni 15. července 2016 padl během festivalových dní rekord. Lidé tehdy zaplatili takto za jediný den 3 857 jízdenek. Čekáme, že letos bude tento rekord překonán,“ uzavírá Daniel Morys.



Na Colours městskou? V Ostravě jízdenku nepotřebujete

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12594327472

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více