Na Letní školu Rozumíme penězům pojedou žáci ze ZŠ v Chrudimi a Myslibořicích


15. 05. 2015  14:16          komentáře (0)

Teambuildingové aktivity v přírodě, práce s technologiemi dneška a zejména umění hospodařit s financemi. To vše čeká vítěze soutěže o Letní školu finanční gramotnosti pro základní školy, kterou připravila společnost GE Money Bank a občanské sdružení AISIS. Letošní dvou a půldenní pobyt si zaslouženě užijí žáci VII. B ZŠ Chrudim, Dr. J. Malíka a 9. třídy ZŠ a MŠ Myslibořice. Na vítězích se shodli fanoušci Facebooku GE Money Bank i její zaměstnanci. Letošní Letní škola se uskuteční od 27. do 29. května ve Svobodě nad Úpou.

Na Letní školu Rozumíme penězům pojedou žáci ze ZŠ v Chrudimi a Myslibořicích




„Vítězné třídy jsme vybírali na základě soutěžního úkolu, který jsme vyhlásili v únoru. V letošním roce žáci skládali vlastní kramářskou píseň, jejímž tématem byl svět financí. Žáci společně vymysleli příběh a text, zvolili si melodii, píseň nazpívali a natočili jako video. Navíc vyráběli propagační leták se ztvárněním příběhu,“ přiblížila soutěžní úkol Stanislava Křížová z občanského sdružení AISIS a manažerka projektu Rozumíme penězům, s tím, že uzávěrka přihlášek byla 30. dubna 2015. Podmínkou bylo třeba i to, že se na tvorbě videoklipu musí účastnit celá třída. Takže si malí filmaři vyzkoušeli profese od režisérů, střihačů až po samotné herce. 

Obě vítězná videa byla hojně sdílená na sociálních sítích. Žáci chrudimské základní školy jej pojali jako muzikálové představení s malou kytarovou etudou a hudebním podkresem kanadského reggae projektu MAGIC! http://on.fb.me/1PEbrVa. Zato žáci z Myslibořic neponechali nic  náhodě a svůj videoklip propracovali i hudebně. Složili si vlastní hudební doprovod a spolu s chytlavým refrénem vytvořili zbrusu novou píseň, kterou by jim i profesionální textaři mohli závidět http://on.fb.me/1G2vko1

Co na děti vítězných škol čeká?

„Děti se zaměří na témata z finanční gramotnosti, setkají se s odborníky z banky a společně si užijí také teambuildingové aktivity, jejichž značná část se bude odehrávat v přírodě. Naučí se pracovat s kamerou, turistickými GPS, budou fotit a čeká je také velká diskotéka a mnoho dalšího,“ vysvětluje Zuzana Pokorná z organizace GE Volunteers. 

Projekt Rozumíme penězům

Projekt finančního vzdělávání Rozumíme penězům vznikl v roce 2006. Iniciátorem vzniku projektu byla GE Money Bank a organizačně jej zajišťuje občanské sdružení AISIS ve spolupráci s dobrovolníky z organizace GE Volunteers. Projekt je podporován z fondů Evropské unie, státního rozpočtu ČR a zdrojů GE Money Bank. Program je zaměřený na finanční vzdělávání učitelů a dětí základních a mateřských škol. Jeho snahou je naučit děti zodpovědnému přístupu ke správě osobních financí. Projekt v současnosti probíhá v devíti krajích České republiky a dosud jím prošlo více než jednadvacet tisíc žáků a téměř tisícovka učitelů. 

Více informací naleznete na http://www.rozumimepenezum.cz/



Na Letní školu Rozumíme penězům pojedou žáci ze ZŠ v Chrudimi a Myslibořicích

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15644416208

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více