Na sociální sKartu bude možné vybírat peníze v síti Coop


29. 08. 2012  14:45     ČTK     komentáře (0)

Na sociální sKartu bude možné vybírat peníze v síti družstevních prodejen Coop. Firma se dohodla s Českou spořitelnou na podmínkách služby cashback. ČTK to dnes řekl šéf řetězce Coop a prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka. Příjemci dávek v menších obcích, kde nejsou bankomaty, se tak k penězům od státu dostanou snadněji. Vyjádření spořitelny ČTK zjišťuje.





Řetězec se původně nedohodl se spořitelnou na podílu za placení služeb. ČS si za výběr peněz na prodejně účtovala šest korun. Podle Juračky bankapoplatek od září zruší. Držitelům sKaret se tak rozšíří možnosti, jak se bezplatně dostat k hotovosti, kterou jim stát v příštích měsících začne posílat přes sociální karty.

"Budoucí držitelé sKaret tak budou moci také v prodejnách COOP požádat o výplatu hotovosti za stejných podmínek, jaké v současnosti platí pro zákazníky, platícími kteroukoliv z bankovníchplatebníchkaret," dodal Juračka. Při nákupu v hodnotě nad 300 Kč budou mít majitelé sKaret možnost si vybrat na pokladně prodejny až 1500 Kč v hotovosti. Coop má v ČR přes tři tisíce prodejen.

.

CASH BACK U ČESKÉ SPOŘITELNY JE ZDARMA - VÍME O TOM SVÉ!

.

Karty začaly počátkem týdne rozdávat úřady práce. Lidé přes ně budou dostávat třeba rodičovský příspěvek, příspěvek na bydlení, podpory v nezaměstnanosti či dávky v hmotné nouzi. Lidé už by neměli dostávat dávky na svůj běžný bankovníúčet či poštovní poukázkou, ale na nový účet k sKartě. S ní by pak peníze od státu měli vybrat z bankomatu, převést či by s ní mohli platit. Zdarma bude první vydání karty a jeden výběr z bankomatu za měsíc, za doručení poštou či výběr na přepážce se má platit. Podle ministerstva se ročně za rozesílání peněz díky sKartám ušetří zhruba čtvrt miliardy a příjemci prý budou mít víc možností přístupu k dávkám. Projekt je ve zkušebním provozu, naplno by se měl rozjet od ledna příštího roku. Opozice, odbory a rada postižených novinku kritizují. Podle nich je přínosem jen pro banky. Řadu výhrad má i ombudsman. Vyzval zákonodárce, aby kvůli nim zvážili ústavní stížnost.



Na sociální sKartu bude možné vybírat peníze v síti Coop

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12492848576

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více