Na trh vstupují nové platby, jíž od pondělí plaťte mobilem


23. 08. 2012  16:07     tz     komentáře (1)

Asociace Visa Europe, Komerční banka, mobilní operátor Telefónica a Samsung dnes představují veřejnosti revoluční novinku v platbách. Dva tisíce nejrychlejších nových vlastníků chytrého telefonu Samsung Galaxy SIII si může jednoduše vyměnit klasickou SIM kartu za speciální platební SIM kartu podporující NFC technologii. Tu získají zákazníci zdarma od 27.srpna 2012 ve vybraných prodejnách O2. Díky předplacenému kreditu Komerční banky v hodnotě 250 korun si budou moci vyzkoušet zaplatit za své nákupy mobilním telefonem.





Hledání drobných mincí v kabelkách, šustění bankovek po kapsách a netrpělivé povzdechy ostatních zákazníků ve frontě při zadávání PINu do platebního terminálu už brzy nadobro zmizí. Od 27.srpna 2012 mají spotřebitelé možnost platit u vybraných obchodníků za zboží a služby mávnutím ruky. Respektive mávnutím svým mobilním telefonem.

 .

Mobilní aplikace společnosti Visa Europe je nahrávána na speciální platební SIM karty od společnosti Telefónica. SIM karty jsou zákazníkům k dispozici zdarma od 27. srpna 2012, a to exklusivně prvním 2.000 majitelům chytrého telefonu Samsung Galaxy SIII, kteří o ni požádají. Tato SIM karta obsahuje platební kartu, která je navíc nabita kreditem v hodnotě 250 Kč a zákazník si tak může vyzkoušet platbu mobilem ihned po aktivaci v O2 Guru prodejně. Tuto KB MobilKartu může každý zákazník následně spojit se stávajícím KB bankovním účtem nebo vytvořit zcela nový účet u Komerční banky za zvýhodněných podmínek.

 .

Nová platební metoda funguje v mobilním telefonu díky technologii NFC (Near Field Communication).  Provést NFC mobilní platbu je velice snadné, rychlé a bezpečné. Cílem partnerů je představit platby budoucnosti, které nahradí zejména hotovostní transakce do 500 Kč, jako jsou ranní nákupy kávy či pečiva, platba za přepravu nebo za parkovací automat.

 .

Jsme přesvědčení, že bude mít platební mobilní aplikace v nejnovějším chytrém telefonu od Samsungu u spotřebitelů velký úspěch. Pilotní projekt nám potvrdil, že když mají spotřebitelé možnost mobilní a bezkontaktní technologie sami vyzkoušet, tak si je hned oblíbí. Komfort, rychlost a bezpečnost jsou nejen atributy mobilních NFC plateb, ale také moderního způsobu života. To je to, co dnes spotřebitelé očekávají. Ve Visa Europe věříme, že do roku 2020 bude 50% všech transakcí uvnitř sítě Visa provedeno na mobilních zařízeních,“ upřesňuje Miloslav Kozler, regionální manažer asociace Visa Europe pro Českou republiku.

 .

“Podpora technologie NFC v chytrých telefonech Samsung GALAXY S III je dalším krokem k našemu cíli přinést uživatelům pohodlné a efektivní řešení v rámci bezhotovostních mobilních plateb. Dnešní zákazníci, potažmo uživatelé GALAXY S III, jsou zvyklí využívat vyspělé technologie a funkce kdekoli a kdykoli. Rychlá a bezpečná bezkontaktní platba tak rozšíří možnosti využití jejich telefonů. A právě možnost využití nové technologie NFC koresponduje jak s potřebami našich zákazníků, tak s naší firemní filosofií,“ říká Roman Šebek, Sales and Marketing Director mobilní divize Samsung. 

 

Jak to všechno funguje

 

Platbu mobilem do výše 500 Kč může spotřebitel provést bez zadání PIN kódu. Poté, co pokladní zadá do platebního terminálu částku k zaplacení, stačí přiložit telefon k terminálu a je zaplaceno. Při platbě nad 500 Kč je spotřebitel vyzván k zadání PINu v telefonu. Míru zabezpečení si ale může každý zvolit flexibilně dle svých preferencí. Zákazníci, kteří si neví rady, a chtějí nejnovější technologie v praxi používat, mohou požádat o radu proškolené O2 Guru ve vybraných O2 Guru prodejnách.

 .

“Těší nás, že jako první ze všech operátorů uvádíme NFC mobilní platby na český trh. Limitovaná edice NFC SIM karet je pro nás posledním krokem před masovým spuštěním placení mobilem v příštím roce,“ doplňuje Richard Walitza, manažer pro NFC a Finanční služby Telefónica Czech Republic, a.s.

 .

Výhodou telefonů s technologií NFC je zejména zvýšení pohodlí a intuitivnější používání při platbách. Platby jsou jednoduché a zároveň bezpečnější, protože uživatelé mají své přístroje neustále pod kontrolou a také míru bezpečnosti nastavují dle svých preferencí. Pro komerční provoz byli speciálně vyškoleni také O2 Guru v prodejnách O2. Ti jsou zákazníkům k dispozici pro radu, pomoc s instalací mobilní aplikace či dalšími tipy.

 

Od 27.srpna budou speciální SIM karty k dispozici v následujících O2 prodejnách:

  • ·         Praha 4, BBC
  • ·         Karlovy Vary, Tř. TGM
  • ·         Hradec Králové, 28.října
  • ·         Praha 5, OC Smichov
  • ·         Ostrava, Novinářská, Futurum
  • ·         Olomouc, Riegrova
  • ·         Zlín, Kvitková
  • ·         Liberec, České mládeže, HypN
  • ·         Praha 4, OC Chodov
  • ·         Plzeň, Solní
  • ·         Ústí nad Labem, Revoluční 5
  • ·         Praha 5, Zličín
  • ·         Praha 1, nám. Republky 1
  • ·         Praha 9, Veselská, OC Letňany
  • ·         České Bud, OC IGY
  • ·         Jihlava, City Park
  • ·         Brno, Vaňkovka
  • ·         Pardubice OC Globus


Na trh vstupují nové platby, jíž od pondělí plaťte mobilem

Zasnu
jak kazdy predstavitel vsech tri spolecnosti si o svych zakaznicich, ze jsou to vsichni blbci, kteri...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15580964912

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více