Národní knihovna ČR a BP.com spolupracují - najděte si oblíbený titul na dovolenou


30. 06. 2012  12:02     Národní knihovna     komentáře (0)

Národní knihovna České republiky (NK ČR) má ve svých strategických prioritách několik bodů, které se týkají využívání internetového prostředí k šíření informačního bohatství, jehož uchovávání je posláním NK ČR. Jednou z prvních skromných iniciativ v tomto směru je umísťování odkazů na různé nezávislé weby. Tyto odkazy mohou nabízet uživatelům webů přístup k informacím NK ČR příslušným k danému webu.





Exkluzivní příležitost

Iniciativní v tomto směru byl server "Bankovnipoplatky.com", který odkazuje své čtenáře na seznam knihovní literatury z oboru bankovnictví. Čtenářům www.bankovnipoplatky.com, jediného serveru svého druhu v ČR, se otevírá další možnost, jak získat více informací o finančním sektoru. Server se totiž dohodl na exkluzivní spolupráci s NK ČR, v jejíž databázi teď můžete vyhledávat rovnou z webových stránek www.bankovnipoplatky.com.

Zvyšte si finanční povědomí...

V sekci Národní knihovna na stránkách www.bankovnipoplatky.com se uživatelům otevírá unikátní možnost, jak jednoduše a rychle prohledat celou databázi NK ČR a najít v ní oblíbený titul k tématu, které je zajímá – třeba bankovní poplatky, obchodování s akciemi, nebo finanční deriváty. Záleží jen na uživateli, co si vybere. Vždyť knižní fond NK ČR je s přehledem největší a nejzásobenější v České republice. Čítá na 6,5 milionu titulů!

Knihovna. Jak začít?

Na adrese https://www.bankovnipoplatky.com/publikace-o-bankovnictvi.html si uživatelé titul, který je zajímá – ostatně, nemusí se týkat jen bankovnictví – mohou najít a objednat. Je to velmi dobrý podnět na blížící se dovolenou. O něco obecnější je spolupráce s internetovou encyklopedií Wikipedia, resp. s občanským sdružením "Wikimedia ČR", kde se k jednotlivým encyklopedickým heslům Wikipedie vytváří odkaz do katalogu Národní knihovny - podle tématu - např. http://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_na_Bile_hore (alternativně: cs.wikipedia.org , hledat "Bitva na Bílé hoře") - nebo podle jména - např. http://cs.wikipedia.org/wiki/Tomas_Sedlacek (ekonom) (alternativně: cs.wikipedia.org , hledat "Tomáš Sedláček") Tyto odkazy využívají informační bohatství složek národní knihovny, které se nazývají "Jmenná autorita" a "Věcná autorita", jež jsou dlouhodobě kvalitně vedeny, ale nejsou obecně známy.   Sekci najdete na adrese: https://www.bankovnipoplatky.com/publikace-o-bankovnictvi.html    


Národní knihovna ČR a BP.com spolupracují - najděte si oblíbený titul na dovolenou

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16495792784

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více