Nejabsurdnější bankovní poplatek. Víte který banky uplatňují nejvíce?


28. 02. 2017  00:34     Miroslav Zeman     komentáře (0)

V rámci posledního ročníku anekty o nejabsurdnější bankovní poplatek, můžete stále hlasovat o titulu historicky nejabsurdnějšího bankovního poplatku. Víte, který absurdní poplatek uplatňují banky nejvíce? ČTĚTE DÁLE!

Nejabsurdnější bankovní poplatek. Víte který banky uplatňují nejvíce?




Od vyhlášení prvního ročníku ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek v roce 2005 uplynulo již 12 let. Od té doby již banky mnoho z vítězů ankety zrušily. Těmito poplatky jsou - poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronicky a poplatek za vklad na přepážce banky na vlastní účet. V rámci balíčkových účtů pak zcela vymizely ještě - poplatek za příchozí platbu a poplatek za zadání příkazu či změny trvalého příkazu přes internetbanking.

Naopak je další skupina absurdních poplatků, které banky uplatňují i nadále a v poměrně velkém počtu. 

Nejvíce uplatňovaným poplatkem je poplatek za výběr na přepážce

Poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu uplatňují všechny banky. Tedy konkréně se týká tento poplatek 11 bank ze 13 zkoumaných bank. Dvě banky pak tuto službu vůbec neposkytují, tudíž ani neuplatňují žádné poplatky. Další v pořadí je poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat. Tento poplatek uplatňuje 9 bank a to v případě, kdy si tento zůstatek vyžádáte na bankomatu cizí banky. Stejně tak 9 bank uplatňuje poplatek za vedení běžného účtu, pokud klient nesplní stanovené podmínky. 

Rozdíl mezi poplatky v sazebníku a poplatky u balíčkových účtů

Rozdíl přitom je, jak banky uplatňují absurdní poplatky ve svých sazebnících obecně, nebo v rámci svých zvýhodněných balíčkových účtů. Platí, že pokud jde o balíčkové účty, jsou v nich absurdní poplatky zastoupené výrazně méně, než v případě služeb uvedených v sazebníku mimo tyto balíčkové účty. 

I v tomto případě však dochází v průběhu času  k postupnému omezování a rušení absurdních poplatků. Banky totiž reagují i na to, že klienti považují poplatek za absurdní ve chvíli, kdy nemá logické, nebo ekonomické opodstatnění. A v takové chvíli banky zaznamenávají odpor či stížnosti proti takovým poplatkům. V rámci marketingu a obchodní politiky vůči klientům je pak pro banky výrazně výhodnější odbourávat absurdní poplatky, které nelze snadno odůvodnit a lidé zrušení a omezení takových poplatků velmi dobře pochopí a banku za tento krok ocení.

ZVOLTE HISTORICKY NEJABSURDNĚJŠÍ A NEJNESMYSLNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK ZA ROKY 2005 AŽ 2016 ZDE!

Nejabsurdnější poplatek 2017



Nejabsurdnější bankovní poplatek. Víte který banky uplatňují nejvíce?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15757394848

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více