Nejabsurdnější poplatky z finále ankety 2010 – kolik stojí ve vaší bance?


11. 03. 2011  14:36     BP.com     komentáře (5)

Finále ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek 2010 již skončilo. Poplatkem, který lidem leží nejvíce v žaludku, je poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu. Do finále však hlasující poslali i další čtyři poplatky a mnozí z nich je v komentářích označili za ještě absurdnější… Jaké jsou jejich ceny?





V následujícím textu ukážeme, kolik bankovní poplatky z finále ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek stojí v jednotlivých bankách. Jejich ceny se totiž napříč tuzemskými bankovními domy dosti zásadně liší. Vítěz ankety 2010, tedy nejabsurdnější poplatek za výběr hotovosti na přepážce z vlastního účtu, může být zdarma, ale může vás přijít i na 3000 Kč. Záleží na bance… Nejlevnější je tento poplatek ve FIO bance, kde částku nad 1000 Kč můžete vybrat zdarma, výběr hotovosti do 1000 Kč banka oceňuje „regulačním“ poplatkem 30 Kč. V Poštovní spořitelně za výběr hotovosti zaplatíte 26 Kč, klienti mBank mohou vybírat za 35 Kč – kiosky mBank však hotovostní operace nezprostředkují (platí to pro výběry na přepážkách všech českých bank). V dalších bankách výběr hotovosti na přepážce obchodního místa zpoplatňuje částkou mezi 55 až 65 Kč. Specificky odstupňovaně má výběr nastavený banka Citibank, kde poplatek může činit až 3000 Kč. Ale to jen v případě, že byste vybírali sumu nad 20 milionů Kč. Do sumy 2 milionů zaplatíte o dost méně, ve srovnání s konkurencí podprůměrnou částku – a sice necelou padesátikorunu (49 Kč).   SLUŽBA: Půjčujte si mezi sebou bez poplatků! Poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat ve vlastní bance je, s výjimkou KB, u všech bank zdarma. V cizích bankomatech za tuto jednoduchou operaci nezaplatíte pouze v LBBW, Poštovní spořitelně, Raiffeisenbank, UniCredit Bank a také v mBank (ta ale vlastní bankomaty vůbec nemá). V dalších bankách se poplatek pohybuje kolem deseti korun, výjimkou je Česká spořitelna – ta si transakci cení na 20 Kč. Poplatek za předčasně placený spotřebitelský úvěr, který je každoročně velmi diskutovaný, nezaplatíte v Komerční bance, UniCredit Bank, FIO bance mBank (pokud není příkaz realizován přes telefonního operátora) ani v LBBW. Zde však doporučujeme klientům ověřit, zda se na ně nebudou vztahovat poplatky za „mimořádnou splátku“ či poplatek za „porušení podmínek předčasného splácení“. Ostatní banky mají poplatky nenulové, většinou nastavené podle doby, která do standardní doby splatnosti zbývá.   SLUŽBA: Spočtěte si poplatky! V oblasti poplatku za elektronický výpis z účtu se situace výrazně vylepšila. Až na Českou spořitelnu, která si účtuje 5 Kč za vyhotovení a zasílá jej zdarma, tuto transakci všechny banky uvádějí jako nezpoplatněnou. Komplikovanější je situace u poplatku, který klienti nominovali jako poplatek za vložení variabilního symbolu. V tomto znění se poplatek v sazebníku žádné analyzované banky nevyskytuje, nicméně problematika příkazu k úhradě je v sazebnících bank řešena dosti komplikovaně. Toto téma podle nás zasluhuje vlastní analýzu, proto se mu budeme věnovat v úvodu příštího týdne. TABULKA – finálové poplatky a jejich ceny:



Nejabsurdnější poplatky z finále ankety 2010 – kolik stojí ve vaší bance?

Bankomaty
Za vyber z kreditni karty KB z bankomatu Unio Credit Bank pri vyberu castky 500,jsem za to zaplatil ...
Diskutovat (5)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15142603504

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3070
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7940
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8820
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6425
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0510
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0866
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více