Největší zájem je zatím letos o konsolidace


10. 05. 2010  15:22     Martin Malý     komentáře (0)

Finanční společnost Cetelem, člen mezinárodní bankovní skupiny BNP Paribas, zveřejnila letošní trendy v oblasti osobních půjček. Češi zatím projevili největší zájem o úvěry, které slouží ke sloučení více úvěrů v jeden, o půjčky na rekonstrukce a vybavení domácnosti. Zájem o konsolidace bude podle očekávání pokračovat i celý tento rok.





„Za poslední čtyři měsíce letošního roku jsme zaregistrovali zvýšený zájem klientů o konsolidace půjček. Meziroční nárůst je až o 45 procent. Hlavními důvody tohoto trendu je jednak zjednodušení administrativního procesu splácení, tak především díky jedné nízké měsíční splátce vzniklá úspora v rámci měsíčního rodinného rozpočtu,“ komentoval vývoj Ing. Tomáš Siegler ze Správy marketingu a komunikace společnosti Cetelem. Přitom měsíční splátka se klientům může snížit až o 50 % a hlavně odpadnou administrativní záležitosti kolem každého úvěru a s tím spojené poplatky. „S největší pravděpodobností bude tento zájem Čechů o konsolidace i do budoucna pokračovat,“ dodal T. Siegler.   Dalším nejčastějším důvodem, proč klienti žádají o půjčky, jsou rekonstrukce jejich domů a bytů. „Z celkového objemu financovaných žádostí bylo téměř 20 % úvěrů použito k rekonstrukcím a opravám domů a bytů; meziročně však došlo k 5procentnímu poklesu. Dalších 10 % klientů využilo finanční prostředky k vybavení domácnosti resp. pořízení nábytku,“ řekl T. Siegler.   Vzhledem k tomu, že se zájem o půjčky na větší projekty pohybuje stabilně na úrovni okolo 25 %, zatraktivnil Cetelem svou nabídku účelových půjček prostřednictvím výhodné úrokové sazby. Od května přicházíme s nabídkou nízkého úroku 6,9 % p.a. (RPSN 7,11), který je možno získat na financování projektů nad 100 000 Kč při délce splácení do 24 měsíců.,“ doplnil T. Siegler.


Největší zájem je zatím letos o konsolidace

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15537365424

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více