Nejvstřícnější banka v roce 2010 podle odborné poroty - Česká spořitelna


04. 02. 2011  03:05     Vstřícná banka     komentáře (4)

U odborné poroty projektu klientského ratingu OVB Vstřícná banka se vítězem za celý rok 2010 stala Česká spořitelna. Česká spořitelna v hodnocení odborné poroty předběhla druhou Komerční banku jen o pouhé 1,14 procenta.





Česká spořitelna si od odborníků vysloužila v průměru za celý rok 2010 hodnocení 71,18 %. Jako druhá nejlépe hodnocená se umístila Komerční banka, která získala 70,04 %. Teprve na třetím místě se u odborníků umístila Nejvstřícnější banka roku 2010 GE Money Bank se ziskem 66,59 %.

Odborná porota je kromě veřejnosti a serveru www.bankovnipoplatky.com jedním z hodnotitelů v projektu klientského ratingu OVB Vstřícná banka. Její podíl na celkovém hodnocení je 58 procent. Odborná porota má tak v celém hodnocení jednoznačně nejsilnější váhu.

Česká spořitelna je u odborníků nejvstřícnější bankou

Česká spořitelna byla v hodnocení odborníků nejúspěšnější v prvním, druhém i čtvrtém čtvrtletí. Na pozitivním hodnocení ze strany odborné poroty se plně projevila komplexnost i rozsah služeb, nabízených touto bankou, stejně jako její velmi dobrá dostupnost a i dobré hospodářské výsledky.

Z hlediska měření aktivity v jednotlivých čtvrtletích byla navíc tato banka jednoznačně nejaktivnější bankou na našem trhu, kdy každé čtvrtletí přicházel i s několika desítkami, úprav inovací či zavádění nových produktů. Banka tak byla velmi dobře v konkurenci ostatních bank vidět.

Česká spořitelna byla bezpochyby velmi aktivní po celý rok. Její vstřícnost vyplývá mimo jiné i z objektivních skutečností daných velikostí banky a její tržní silou. Důležitý je tak fakt, že všechny skupiny klientů si u této banky najdou to, co skutečně potřebují. Když se k těmto skutečnostem přičte i silná inovativnost banky a stálá přítomnost v médiích, tak ani fakt poměrně vysokých cen nemůže ohrozit pozitivní hodnocení této banky.“ komentuje své celoroční hodnocení porotce Miroslav Zeman 

Stejně jako po celý rok 2010 platí, že negativně ovlivňovalo hodnocení České spořitelny výše poplatků a jejich struktura. Tuto problematiku však kritizovaly porotci i u dalších hodnocených bank.

 

Komerční banka – silná konkurence České spořitelny

Komerční banka za celý rok 2010 v hodnocení odborné poroty zaostala jen minimálně. Rozdíl v hodnocení mezi těmito bankami činil jedno procento. Komerční banka tak prokazuje, že je důstojným a asi největším konkurentem České spořitelny.

Komerční banka nabízí stejně jako ČS velké a pestré množství produktů i služeb a je schopna nabídnout své služby všem skupinám klientů. Mírně Komerční banka zaostávala za svým největším konkurentem ve svých aktivitách a komunikaci s veřejností. Nutno však podotknout, že tento rozdíl odpovídá skutečně minimálnímu rozdílu v hodnocení.

Komerční banka však na rozdíl od ČS dokázala zlepšovat své hodnocení v oblasti poplatků. To znamená, že poplatková politika šla na rozdíl o ČS správným a pro klienty pozitivním směrem.

GE Money Bank vynikala inovativností i dobrými nápady

GE Money Bank se stala absolutním vítězem OVB Vstřícná banka za rok 2010. V hodnocení odborné poroty za celý rok však skončila pouze třetí. Její průměrné hodnocení činilo 66,59 procenta.

Tato banka však na sobě v průběhu roku velmi zapracovala. Hodnocení odborné poroty u této banky v průběhu roku neustále rostlo. GE Money Bank si tak dokázala polepšit z hodnocení 62,38 procenta v prvním čtvrtletí na 69,9 procenta ve čtvrtletí čtvrtém, kdy už přímo začala ohrožovat suverénní postavení dvou větších bank.

GE Money Bank nevynikala velikosti a rozsahem nabídky jako velké banky, ale rozhodně byla rovnocenným soupeřem v oblasti komunikace s klienty, nových, průlomových nápadů uváděných do praxe i dynamikou, která se v průběhu roku zvyšovala.

 

Hodnocení odborné poroty za celý rok 2010:

Banka Hodnocení
Česká spořitelna 71,18
Komerční banka 70,04
GE Money Bank 66,59
UniCredit Bank 64,93
Poštovní spořitelna 63,14
ČSOB 62,79
Raiffeisenbank 62,65
 

Kompletní výsledky hodnocení odborné poroty naleznete zde:

https://www.vstricnabanka.cz/h/hodnoceni.html?b=1&l=3  

Veřejnost může banky hodnotit zde:

www.vstricnabanka.cz


Nejvstřícnější banka v roce 2010 podle odborné poroty - Česká spořitelna

Re: Re: nejdražší a nejméně vstřícná vyhrála ?? že by zmanipulovaná anketa na objednávku ??
nečtete pořádně hlavně vy :D "...tahle anketa..." = tahle anketa a ne žádná jiná anketa s jejíž př...
Re: Re: nejdražší a nejméně vstřícná vyhrála ?? že by zmanipulovaná anketa na objednávku ??
Více jak 5 miliónů.......
Re: nejdražší a nejméně vstřícná vyhrála ?? že by zmanipulovaná anketa na objednávku ??
čtěte to pořádně - nejvstřícnější podle odborné poroty - s tím tento server nemá nic společného. Nao...
nejdražší a nejméně vstřícná vyhrála ?? že by zmanipulovaná anketa na objednávku ??
Banka která přímo odírá klienty na poplatcích za kdeco a je bezkonkurenčně nejdražší je vyhodnocená ...
Diskutovat (4)


Vstřícná banka

Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor