Několik rad, pokud si chcete půjčit úplně poprvé


13. 08. 2019  00:54     pujcka.co     komentáře (0)

Pokud nemáte s půjčkami zkušenosti, možná trochu váháte. Jistě, někde dlužit, to člověka moc nepotěší. Ale půjčky jsou dnes běžné a nemusíte se jich bát, pokud k půjčce (a především ke splácení) budete přistupovat zodpovědně, budete pečlivě vybírat mezi poskytovateli a půjčíte si jen tolik, kolik opravdu potřebujete.

Několik rad, pokud si chcete půjčit úplně poprvé




Potom bude půjčka sloužit přesně k tomu, k čemu je určena - pomůže vám vyřešit finanční situaci, aniž by vám přinesla nějaké komplikace. Jak postupovat při výběru první půjčky?

Pozor na první půjčku zdarma!

Musíte si uvědomit, že v bankovnictví, stejně jako ve většině dalších oborů, nic nebude doopravdy zadarmo. Jedná se totiž často o taktiku, kterou se snaží některé (zpravidla nebankovní) společnosti zlákat nezkušené zájemce o úvěr. Právě proto do svého portfolia vloží tuto lákavě vyhlížející nabídku - ovšem pozor, ono to zdaleka není tak jednoduché, ten háček je jen dobře schovaný! Například když se opozdíte se splátkou nebo jiným způsobem nedodržíte domluvená pravidla, následují hned sankce.

Půjčka rychle a pohodlně

Velmi zajímavou cestou, jak si vyřídit rychle a bez zbytečných průtahů zajímavou půjčku, je řešení ve formě online půjčky. Stačí zapnout internet a hned si můžete vybírat. Co budete mít k dispozici? Můžete si porovnat půjčky online bez obíhání bankovních i nebankovních poskytovatelů, použít i praktický srovnávač (který vám umožní zvolit si podle zadaných parametrů ten nejvhodnější úvěr) a především budete vybírat mezi ověřenými společnostmi, kde lze zažádat samozřejmě i o nezávaznou konkrétní nabídku. Z těch nejznámějších tady najdete populární Zonky, dlouhodobě oblíbenou Českou spořitelnu (i spořitelna půjčky poskytuje, to není překlep) nebo progresivně se vyvíjející Air Bank, člena skupiny PPF. K dispozici jsou samozřejmě i další finanční ústavy, záleží v první řadě na vaší volbě a požadavcích.

Co se týče online půjček, kromě toho, že máte možnost využití online srovnávače, je tu i záruka prověřených a seriózních poskytovatelů, což je v otázce financí vždy velmi důležité. Navíc vše vyřídíte přes internet v pohodlí domova. To přináší i velkou rychlost při sjednávání (čili současně úsporu vašeho drahocenného času) a možnost okamžitého zodpovězení případných dotazů online nebo telefonicky.

Řešením může být i spotřebitelská půjčka

V případě, že se rozhodnete pro spotřebitelskou půjčku neboli jinak také spotřebitelský úvěr, můžete finance použít na nepodnikatelské účely, nejčastěji na nákup spotřebního zboží. Sem patří nejen běžné domácí spotřebiče, ale i automobily, vybavení domácnosti a podobně. Bohaté portfolio spotřebitelských půjček najdete opět online, kde je možné obratem získat veškeré potřebné informace o konkrétních poskytovatelích i půjčkách a úvěrech samotných.

Ani tady samozřejmě nechybí šikovný online srovnávač, údaje o výši úroků i o výši dostupné finanční částky, termínech splátek i o RPSN. To je občas přehlížený, ale velmi důležitý údaj, který byste vždy při sjednávání půjčky měli brát v potaz, zahrnuje totiž procentuální podíl z dlužné částky spolu se zahrnutím poplatků a dalších výdajů. Tudíž je velmi důležitý pro zhodnocení celkové výhodnosti půjčky nebo úvěru.

Stačí si dávat pozor

Jak vidíte, půjčit si poprvé peníze vyžaduje dostatek pozornosti a času, který vám však dokáže ušetřit online srovnávač. Když budete vybírat s chladnou hlavou a bez zbytečného stresu, bude pro vás jednoduché najít půjčku podle vašich možností a představ.



Několik rad, pokud si chcete půjčit úplně poprvé

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více