Někteří obchodníci s drahými kovy začínají prodávat i za bitcoiny


24. 11. 2014  14:02     ČTK     komentáře (0)

Někteří obchodníci s drahými kovy postupně začínají přijímat i platby v internetové měně bitcoin. Vyplývá to ze zjištění ČTK. Například společnost Zlaté rezervy tento týden uvedla, že jako první v ČR a na Slovensku začala přijímat platby za investiční kovy v bitcoinech. Platby v internetové měně za zlato chce začít přijímat od počátku příštího roku i společnost Golden Gate. Firma Zlaťáky.cz pak na dotaz ČTK sdělila, že chystá přinést na tuzemský trh minci, která bude mít hodnotu v bitcoinech.

Někteří obchodníci s drahými kovy začínají prodávat i za bitcoiny




"Nabídka platby v bitcoinech spojuje moderní internetové platidlo s nákupy tradičních drahých kovů, které jsou používány už po staletí. Věříme, že pomůže především mladé generaci se zahájením investic do zlata či stříbra," uvedl hlavní ekonom společnosti Zlaté rezervy Roman Pilíšek. Pro přijímání plateb se společnost rozhodla využívat služby platební brány BitPay, která je jedním z předních zprostředkovatelů plateb v bitcoinech na světě.

Obchodní ředitel společnosti Golden Gate Pavel Ryba ČTK řekl, že firma začne přijímat platby za zlato v bitcoinech počátkem příštího roku. "Rádi bychom tak vyhověli potřebám investorů, kteří drží bitcoiny. Tito klienti si uvědomují zranitelnost finančního a bankovního systému, a proto část peněžních aktiv vyměňují za 'peníze', se kterými nemůže vláda ani centrální banka provádět manipulace," uvedl.

Společnost Zlaťáky.cz sice platby v bitcoinech nechystá, ale plánuje podle člena představenstva Jana Žáka v blízké době vydat v Česku minci, která bude mít bitcoinový nominál.

Společnost Česká mincovna pak podle marketingového manažera Lukáše Jokla platby v bitcoinech nechystá. "Jako konzervativní společnost o zavedení platby bitcoiny neuvažujeme a od našich klientů jsme tuto poptávku také zatím nezaznamenali," uvedl.

Nejznámější internetová měna bitcoin vznikla po vypuknutí hospodářské krize v roce 2008. Strůjce projektu není známý, nicméně ke vzniku se hlásí skupina či jedinec skrývající se pod pseudonymem Satoshi Nakamoto. V Česku jsou k dispozici dva bankomaty na bitcoiny a lze jimi platit v některých obchodech nebo restauracích. Aktu

HODNOTIT A DÁT HLAS SVÉMU FAVORIZOVANÉMU NÁVRHU NA VÝKLAD POJMU RPSN MŮŽETE ZDE!

RPSN maskot



Někteří obchodníci s drahými kovy začínají prodávat i za bitcoiny

Diskutovat (0)


Vinou spících peněz na neúročených účtech Češi od počátku roku přišli o

36379481056

Devizová kalkulačka

Vypočítat

Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918