Nominace ankety Nejabsurdnější bankovní poplatek 2013 končí 30. listopadu!


28. 11. 2013  11:01     BP.com     komentáře (1)

Přidejte i vy vaše zážitky z bank, které se týkají absurdních bankovních poplatků a pomozte nám tak v nominačním kole vybrat okruh těch, o kterých se bude následně hlasovat. Paradoxně se i v IX. ročníku ankety objevují skutečné absurdity, které si zaslouží trochu pozornosti. Posuďte sami!

Nominace ankety Nejabsurdnější bankovní poplatek 2013 končí 30. listopadu!




Přinášíme opět ochutnávku nominací od našich čtenářů:

Jiří: „UniCredit Bank se neptá a úřaduje“

Po převodu účtu z Axa banky do UniCredit Bank (Axa banka byla zrušena) mi UniCredit Bank zaslala platební kartu bez toho, že by se zeptala, zda mám o ní zájem? To by ještě šlo, ale zároveň mi na kartu dala banka denní limit 100 000 Kč. U jiné banky by stačilo změnit přes internet nebo přijít na pobočku a zdarma by bylo změněno. Ne tak u UniCredit Bank. Banka vybírá 100 Kč s tím, že to tak je normální. Oni si to sami určují a já si to potom mohu sám změnit, jak mě informoval vedoucí pracovník pobočky. Pro mne vyhozené peníze, pro banku výborný nápad. Tak pozor na UniCredit Bank!

Roman: „Česká spořitelna a čáry s inkasem“

U České spořitelny vám inkasem (nelze jinak než inkasem) strhnou splátka úvěru a dalším inkasem strhnou poplatek za vedení úvěru. Za obě inkasa navíc České spořitelně zaplatíte poplatek, přestože je to v rámci České spořitelny.“

Jan: „Zdvojnásobení poplatku za věrnost!“

Raiffeisen stavební spořitelna mi více než zdvojnásobila poplatek za vedení účtu se zdůvodněním, že jsem smlouvu uzavřel před více než šesti lety. Ať žije kapitalismus!

Kube: „Poplatek za změnu limitu přes IB“

Řekněme, že mám na účtu 50 000 Kč a potřebuji je vybrat nebo poslat. Navýším si limit, banka strhne poplatek 20 Kč, mně zbývá 49 980 Kč a už nevyberu 50 000 Kč. Toto se mi stalo a tu stovku jsem si musel půjčit do dalšího týdne, než se obnovil limit. Magořina tenhle poplatek! :-D

Šárka: „GE Money a kreditní karta“

Kreditní kartu GE jsem se v průběhu měsíce snažila doplatit částkou 5000,- formou mimořádné splátky, protože jsme měli odjet na dovolenou, avšak banka mi stejně za týden z pidizbytku nastavila splátku 200,-, kterou jsem nesplatila včas, protože jsem se o tom ani nedozvěděla (SMS mi vypnuli), a za těch 200,- mi naúčtovali 600,- za upomínku .. :-) Ani vysvětlující dopis přímo do banky nepomohl, prostě mi ukradli 600,- a obhájili si to smluvními podmínkami...

Petr: Komerční banka a vyčíslení zůstatku u hypotéky

KB hypotéka - vyčíslení výše zůstatku na úvěrovém účtu stojí 1250 Kč + 21% DPH. Zcela nemravná výše poplatku má za cíl znepříjemnit a prodražit refinancování hypotéky u jiné banky!

R. Spáčil: Poštovní spořitelna a blokace účtu do 2 pracovních dnů za 1000 Kč

Sazebník poplatků Poštovní spořitelny:

DALŠÍ SLUŽBY K ÚČTŮM (Poštovní spořitelny) Blokace účtu proti všem dispozicím, které mohou měnit stav účtu s výjimkou úroků, poplatků a plateb platebními kartami:

- do 2 pracovních dnů = 1000 Kč

- do 7 pracovních dnů = 200 Kč

Majka: Když poplatek není poplatek, ale náklad

V České spořitelně jsem jednorázově uhradila půjčku. Tato předčasná úhrada byla možná, dle smlouvy, bez poplatku. A ejhle! Na vyúčtování se objevila položka "Náklad na předčasné splacení úvěru", bratru za 1500 Kč. No není ta čeština krásná???

.

DALŠÍ ABSURDITY SI PŘEČTĚTE ZDE A NEZAPOMEŇTE TAKÉ NOMINOVAT!!!

.



Nominace ankety Nejabsurdnější bankovní poplatek 2013 končí 30. listopadu!

•Poplatek za vedení platební karty
Za jaké vedení karty, při vydání je poplatek za vydání karty, při skončení poplatek za výměnu karty,...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12548209840

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více