Nominujte nejabsurdnější poplatek 2011 a přidejte váš skvost k těmto absurditám!


21. 11. 2011  02:19     BP.com     komentáře (1)

Nominace na nejabsurdnější bankovní poplatek roku 2011 je v plném proudu a zájem o tradiční anketu serveru www.bankovnipoplatky.com ukazuje, že bankovní klienti v České republice mají k sazebníkům tuzemských bank stále co říci! Čtenáři již během listopadu vyplnili 200 nominací!





Cílem tradiční ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek je upozornit na fakt, že sazebníky tuzemských bank stále obsahují položky, které mají jediný cíl – „odklánět“ peníze od klientů směrem k bance. J Co jiného si myslet o poplatcích za služby, jejichž přidaná hodnota pro běžného střadatele je nulová a s kterými banka nemá žádné náklady? Že to není pravda a náklady existují? A jak je tedy páni bankéři možné, že v jiných bankách, nebo spíše v civilizovaném zahraničí, jsou totožné služby běžně zcela zdarma?

.

Než toto budeme moci říci o českých bankách, ještě to chvíli potrvá. I ročník 2011 je totiž na absurdity velmi bohatý. Dokládá to nominační kolo, které probíhá celý listopad na našich stránkách. Krom poplatků z druhého až devátého místa z minulého ročníku 2010, tedy:

  • Poplatek za předčasně splacený úvěr
  • Poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat
  • Poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou
  • Poplatek za vložení variabilního symbolu do příkazu k úhradě
  • Poplatek za neuskutečnění platby (např. nepřijatý příkaz přes sběrný box)
  • Poplatek za účetní položku
  • Poplatek za vedení platební karty
  • Poplatek za vedení kontokorentu i v době nečerpání služby
  • Výše poplatku za vklad na účet na přepážce třetí osobou
.

nabídne i současný ročník úplné skvosty!

.

NOMINUJTE SVŮJ OBLÍBENÝ ABSURDNÍ POPLATEK ZDE!

.

Nevěříte? Tak například příběh čtenářky Jarmily: „Dnes mi došel výpis z kreditky Chytrá karta. Už ji 2 měsíce nevyužívám, vše je splaceno, a přesto musím zaplatit 58,50 Kč. Prý za službu. Karta je chytrá, já jsem hloupá. Jdu ji vrátít, za rok by to bylo skoro 700 Kč, bez toho, že bych ji vůbec kdy použila.“

.

Mezi favority bude zcela jistě patřit i poplatek za změnu PIN, jak píše Jiří. „Na jedné straně banky vyzývají ke změně PINu po určité době z bezpečnostních důvodů, na druhé straně ale za změnu účtují (nemalý) poplatek.“ Absurdní. K tomu se přidávají další čtenáři: „Poplatek za změnu PIN karty na bankomatu, 50 Kč.“ A co takhle platba za kontokorent, který nečerpáte? „Absurdita? Platba 19 Kč za každý měsíc i při nečerpání kontokorentu.“

.

Nemáte dost? Představte si následující situaci: Máte doma malé dítko, které si v prasátku poctivě spoří drobné mince, aby si je pak šlo do banky vyměnit za opravdovou a dospěláckou bankovku? Ano, skvělý návyk! Tak se již připravujte, jak mu budete vysvětlovat toto: „Za směnu 100 kusů mincí v nominální hodnotě 1 Kč (tedy 100,- Kč)banka klientovi vyplatí kovovou padesátikorunu! Ztráta během chvilky činí - 50 %. Tak se podniká v Česku,“ upozorňuje čtenářka Marta.

.

Hodně nominovaných poplatků se jako již tradičně týká hypoték. „Za vyhotovení dodatku ke smlouvě o hypotečním úvěru – konkrétně změna fixace úroku – si XYZ podle ceníku účtuje 3000,- Kč. Nic není zadarmo, ale výše tohoto poplatku mi připadá přehnaná,“ píše v nominaci Alena.  A Petr přidává: „Nestačí poplatek za vedení hypotečního úvěru, je třeba platit i za včasné splacení. Poplatek účtuje banka u balíčkového účtu, kde je 10 převodů zdarma, 5 inkas zdarma, ale splácení hypotéky není ani převod, ani inkaso, takže je možno s úsměvem vybírat tento nesmyslný poplatek v další kategorii. Účet mám jen kvůli hypotéce, tak se mi to fakt vyplatí...“

.

Těžko se divit, že někteří klienti nejdou pro ostré slovo daleko. „Na účtě mám 30 000 Kč. Úroky za měsíc (můj zisk) jsou desetihaléře. No a za několik příkazů + poplatek za vedení účtu zaplatím 150,- Kč. A nakonec se dozvím, že čistý zisk banky za loňský rok je 8,5 mld. Kč. Pěknej bordel!“ píše Josef.



Nominujte nejabsurdnější poplatek 2011 a přidejte váš skvost k těmto absurditám!

připsaní úroku
Při průměrném zůstatku 50 000 na běžném účtu GE banky je úrok vyplácen v haléřích (už neplatí),zatím...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15660327648

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více