NOVÁ BANKA ZUNO SPUSTILA PROVOZ


06. 12. 2010  15:59     Pavla Renčínová     komentáře (0)

Direct banka skupiny Raiffeisen Bank International odstartovala na Slovensku. Chystá se na další trhy, první na řadě je Česko.





ZUNO, nová direct banka ze skupiny Raiffeisen Bank International (RBI), otevřela na Slovensku. To se tak stalo první zemí, kde bude ZUNO působit. Banka plánuje expandovat do dalších zemí střední a východní Evropy, včetně Česka. ZUNO BANK AG je součástí přední bankovní skupiny v CEE a zároveň největší bankovní skupiny v Rakousku.   Prostřednictvím ZUNO chce RBI oslovit rostoucí segment moderních, internetově zdatných lidí. Na rozdíl od jiných bank ve skupině míří ZUNO na klienty, kteří „žijí on-line“, při komunikaci s bankou využívají primárně internet a na pobočku chodí jen zřídka.   "ZUNO skvěle doplňuje síť našich téměř 3.000 poboček ve střední a východní Evropě a potvrzuje tak náš zájem o tento region. Od ZUNO si v dlouhodobém horizontu slibujeme mimojiné nárůst objemu vkladů,“ říká Herbert Stepic, CEO Raiffeisen Bank International a předseda dozorčí rady ZUNO BANK AG.   ZUNO přináší nový pohled na poskytování bankovních služeb. “Řekli jsme si, že bankovnictví se dá dělat jednodušeji a zajímavěji. Ať už jde o produkty, jejich používání i komunikaci s klientem. Jsme asi první bankou, která přiznává, že v životě jsou důležitější věci než „my“. Průzkumy našich cílových klientů potvrzují, že nejlepší banka je pro ně ta, která je neokrádá o čas a kterou skoro ani nevnímají. ZUNO je pro ty, kdo chtějí jednoduché bankovnictví,“uvedl na tiskové konferenci v Bratislavě předseda představenstva ZUNO BANK AG András Hámori.   Direct banka otvírá nabídkou, která zahrnuje běžné účty s debetní kartou, spořicí účty a vklady. Postupně ji ZUNO rozšíří podle preferencí klientů. Ti dnes mají dvě možnosti. První je tzv. “pay as you go” model, určený těm, kdo chtějí hlavně spořit. “Pre-paid” model je pak vhodný pro ty, kteří dělají více transakcí. V obou případech se dá účet pořídit za 0 Kč. Zůstatek na spoření může být navíc propojený se zůstatkem na běžném účtu, čímž klient ještě víc vydělá.   „Neslibujeme nulové poplatky za všechno, naši klienti ale snadno získají účet za 0 Kč,” říká ředitelka slovenské pobočky ZUNO Dana Kondrótová. „Jsme direct banka a nevyužíváme drahou síť poboček. Naše náklady jsou mnohem nižší než u tradičních bank. Budeme tak schopní nabídnout nejen nízké nebo nulové poplatky, ale vždy i „top“ úrokové sazby. Plnit sliby je pro nás klíčové. Chceme udržet dlouhodobě stabilní nabídku bez nepříjemných překvapení,“ dodala.   I když ZUNO funguje na online modelu, bude pro klienty dostupné i fyzicky. První ZUNO ZÓNA je otevřená v Bratislavě v NC Eurovea. Brzy přibudou další dvě – v Žilině a Košicích.


NOVÁ BANKA ZUNO SPUSTILA PROVOZ

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16262918848

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více