Nově příchozí mBank zahájí provoz příští týden (HN, Podniky a trhy)


21. 11. 2007  16:57     Olga Skalková     komentáře (3)

Nováček bankovního trhu zahájí provoz prostřednictvím internetové aplikace a pomocí telefonního spojení. Podobně jako v Polsku bude lákat na levné bankovní služby.





Už příští pondělí si s největší pravděpodobností otevřou první čeští klienti bankovní účet s nulovými poplatky. Své služby začne Čechům nabízet polská BRE Bank, a to prostřednictvím své části s názvem mBank. Vyplývá to z informací HN. Generální ředitel české pobočky BRE Bank Sergiusz Najar "den D" nechtěl včera potvrdit, ale sdělil: "Bude to do konce listopadu."

 

Nováček bankovního trhu zahájí provoz prostřednictvím internetové aplikace a pomocí telefonního spojení. Podobně jako v Polsku bude lákat na levné bankovní služby. Na úvod bude ostatním konkurovat úzkým spektrem služeb. "Začneme s možností založit účet a k němu si nastavit potřebné platební transakce, a s platebními kartami."

 

Podle informací HN budou součástí vstupní nabídky i půjčky, které by mohli lidé využít při vánočních nákupech. Brzy by ale měly následovat i hypotéky úvěry a během první poloviny příštího roku také zajišťování investic do podílových fondů. Pokud jde o cenu služeb, zástupci mBank dali najevo, že některé transakce, které jsou Češi zvyklí v jiných bankách platit, budou mít zadarmo. "Za nulu bude vedení účtů, vedení platebních karet i výběry z bankomatů v Česku i v cizině," říká Najar. "A nebudeme si účtovat žádný poplatek ani za příchozí platby na účet," dodal.

 

Na rozdíl od prvotních signálů o spektru produktů pro Česko plánuje mBank sbírat vklady. Úroky na spořících účtech by přitom podle Najara měly být výhodnější než u konkurence, o konkrétní nabídce však zatím nechtěl mluvit. Teď se přitom nejvýhodnější spořící účty bez požadavků na větší limit úročí 2,5 procenta ročně.

 

mBank chce podle předchozích zpráv otevřít v Česku třináct středisek finančních služeb a také necelou dvacítku kiosků v nákupních střediscích. První centrum má být v Praze na Vinohradech.

 

"Centra a kiosky jsou důležité například proto, aby klienti mohli vidět naše "živé" bankéře," říká Najar. mBank ale počítá s tím, že kvůli vyřizování dokumentace, například pro získání půjčky nebo hypotéky, nebude návštěva centra či kiosku nutná. Na místo toho bude mít mBank zaměstnance, kteří s potřebnými doklady budou chodit za klienty.

 

Tuzemská mBank bude na rozdíl od Polska v Česku v komunikaci s klienty zdůrazňovat svou příslušnost ke skupině německé Commerzbank, která je už Čechům známá. Mezi oběma bankami budou i další odlišnosti.

 

"Nebylo možné jen překlopit služby z polského trhu. Každý má svá specifika. Například charakteristickým rysem polské mBank je, že klientovi tykáme. V Česku by to ale šlo proti zvyklostem, a tak to dělat nebudeme," říká Najar.

 



Nově příchozí mBank zahájí provoz příští týden (HN, Podniky a trhy)

Diskutovat (3)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16492931856

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více