Nové služby pro zákazníky prodejen COOP


16. 02. 2012  16:30     Lukáš Němčík     komentáře (0)

Představení finančních služeb nabízených ve většině prodejen COOP je ústředním tématem expozice skupiny COOP na mezinárodním potravinářském veletrhu SALIMA 2012, který se uskuteční v areálu BVV v Brně od 28. února do 2. března 2012. V ostrém provozu představí COOP především nejnovější službu pro své zákazníky Placení složenek a vklady na bankovní účty. Skupina COOP na veletrhu rovněž představí rozvinutí konceptu vlastních značek.





Cílem Skupiny COOP je co nejvíce se přiblížit svým zákazníkům, a to nejen nabídkou sortimentu, ale také nabízenými službami. Proto se Skupina COOP ve spolupráci s Era/Poštovní spořitelnou zaměřila ve svých prodejnách na vytvoření co nejkomplexnějšího servisu pro zákazníky.

Finanční a další služby poskytované v prodejnách COOP

§ Bezhotovostní placení

Centrálním nákupem 2000 platebních terminálů a uzavřením dohody o akceptaci bezhotovostních plateb s ČSOB zajistila skupina COOP možnost využívání této již samozřejmé služby za výhodných podmínek ve většině svých městských i vesnických prodejen. Drtivá většina prodejen je tak z hlediska infrastruktury pro poskytování finančních služeb plně srovnatelná s nadnárodními konkurenty. V roce 2011 zrealizovala síť prodejen COOP více než 2,75 miliónu bezhotovostních transakcí.

§ Výběr hotovosti na pokladně

Moderní a stále více oblíbená služba výběru hotovosti na pokladně, známá pod názvem CashBack, umožňuje na označených pokladnách prodejen COOP vybrat pohodlně a rychle hotovost až 1.500 Kč. Stačí, aby měl zákazník některou z platebních karet karetních asociací MasterCard nebo Visa
a uhradil nákup v hodnotě minimálně 300 Kč. Výběr peněz na pokladně prodejen COOP je pro zákazníky pohodlnější, nemusí již kvůli vybírání hotovosti ztrácet čas hledáním a chozením na jiné výdejní místo, protože mají vše k dispozici ve „své“ prodejně. Při výběru peněz na pokladně pomocí karty Poštovní spořitelny nebo ČSOB je služba poskytována zdarma, takže zákazníci s těmito kartami ušetří za bankovní poplatky. V roce 2011 proběhlo více než 80.000 výběrů hotovosti.

§ Placení složenek a vklady na bankovní účty

Čas i peníze budou moci zákazníci prodejen COOP ušetřit i prostřednictvím nově zaváděné služby umožňující placení složenek, úhradu faktur a vkládání peněz na bankovní účet v hotovosti nebo prostřednictvím platební karty. Nabídka této služby je od prosince 2011 ověřovaná ve vybrané síti prodejen COOP ve dvou lokalitách. V průběhu roku 2012 se plánuje její masové rozšíření do významné části obchodní sítě COOP. Služba bude v ostrém provozu a ve dvou variantách řešení představena na stánku skupiny COOP na veletrhu SALIMA 2012.

§ Dobíjení kreditu mobilních telefonů

Tato u zákazníků oblíbená služba umožňuje rychlé dobití kreditu mobilních telefonů na prodejně. Dobíjení se provádí prostřednictvím platebního terminálu, zájem o dobití meziročně stoupá, ve třetím roce od zavedení služby se v síti prodejen COOP uskutečnilo souhrnně více než 1,2 miliónu transakcí.  

§ Poskytování poštovních služeb na základě smlouvy s Českou poštou

Prodejny COOP hledají nové cesty, jak naplňovat očekávání svých zákazníků. Jednou z novinek je poskytování poštovních služeb na základě smlouvy s Českou poštou, a to buď širší nabídkou služeb s větším rozsahem hodin pro veřejnost nebo formou využití prodejny COOP jako výdejního místa k vydávání uložených zásilek. Spolupráce byla zahájena v řádu jednotek míst v průběhu roku 2011. V souvislosti s probíhající optimalizací sítě podacích pošt se v roce 2012 předpokládá zavedení poštovních služeb v desítkách dalších venkovských prodejen COOP.


Nové služby pro zákazníky prodejen COOP

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15553444960

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více