Nové technologie přináší i nové nesnáze, také banky v ČR občas mají problémy


15. 11. 2011  16:46     BP.com     komentáře (0)

O tom, že nové technologie a on-line přenos všeho a všude ulehčuje obyvatelům planety země práci, není sporu. Ale nové technologie mohou uživatelům přinášet i potíže, bankovní sektor nevyjímaje. O tom se v poslední době přesvědčili klienti hned několika českých bank.





Naposledy – v úterý – měla problémy s internetovým bankovnictvím Raiffeisenbank, v úvodu listopadu nefungoval internet banking ani v Komerční bance. V průběhu roku obdobné několikahodinové výpadky. Vyjma problémů s internetovým bankovnictvím, které se zpravidla bankám podaří eliminovat v průběhu několika hodin, se může vyskytnout i větší problém. Přesvědčila se o něm ČSOB, když před pár týdny ztratila data o trvalých příkazech blíže nespecifikované části svých klientů.

.

Jak informoval deník Právo, u pravidelných platebních příkazů jim banka nevratně ztratila jejich názvy, které jsou podstatné pro transparentní orientaci nad odchozími platbami. To způsobilo velké problémy, neboť postižení klienti si musejí položku po položce pracně v účetních dokladech dohledávat a do konta názvy přes internetové bankovnictví dopisovat sami. „Jednalo se o to, že u některých klientů došlo ke smazání názvu u svolení k inkasu; tzn. dat netransakčního charakteru. Ke ztrátě dat transakčního charakteru dojít nemůže, ty se zálohují. Toto smazání je bohužel nevratné a ČSOB nedokáže smazaná data nijak doplnit. Nastalá situace nás samozřejmě velmi mrzí, bohužel však nejsme schopni ji nijak napravit,“ sdělila deníku Právo mluvčí ČSOB Pavla Hávová.

 

.

FACEBOOK – NEJLEPŠÍ HLÁŠKA!

.

Dle informací Práva, který má k dispozici e-mailovou komunikaci mezi poškozeným klientem (firmou napojenou na automobilový průmysl), se banka klientům omluvila a situaci se jim snažila vysvětlit. „Nevidím toto jednání jako solidní, odpovídající bankovní instituci vašeho významu,“ uvedl klient v reakci na odpověď z klientského centra.



Nové technologie přináší i nové nesnáze, také banky v ČR občas mají problémy

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15500919904

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více