Moderní technologie v bankovnictví. Loď jako banka


12. 09. 2019  00:59     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Server Bankovní poplatky se rozhodl mapovat, hledat a informovat o nových technologiích v bankovnictví a to nejen u nás, ale po celém světě. Hodláme tak přispět k rozvoji technologií i všeobecnému pokroku v této oblasti.

Moderní technologie v bankovnictví. Loď jako banka




  • Jako první příklad úspěšného zavedení nové technologie i nového nápadu v oblasti bankovnictví jsme na úvod seriálu vybrali bankovní loď. Ano, mobilní banka jako taková není úplně originální nápad, ale velmi originální je použití lodi jako banky. Banku jako automobil vybavený jako pobočka už popsala v naší soutěži Ideální banka 21. století studentka, která nakonec obsadila druhé místo. Její autobanka byla provedena nejen textem, ale i videem a velmi podařeným modelem automobilu. 

To v Brazílii v oblasti Amazonie, tedy  v povodí jedné z největších a nejdelších řek na světě vytáhli jiný kalibr. Spustili na Amazonku loď vybavenou jako bankovní pobočku. Vybavení obsahuje nejen halu, kanceláře, ale veškeré vybavení, které z náme z místních poboček. Nechybí tedy bankomaty, pořadové terminály apod.

Karikatura - naslouchat klientům

Díky bankovní lodi se podařilo obsloužit až 30 tisíc lidí, pro které by jinak byly bankovní služby zcela nedostupné. V oblasti Amazonky jsou totiž velmi náročné dopravní podmínky a pro místní obyvatele by bylo zcela nemožné cestovat desítky či stovky kilometrů, aby dorazili k nějaké bance a využili jejích služeb. Loď naopak přijede přímo k nim. Doveze hotovost, nebo naopak je možné hotovost vložit na účet, je možné dohodnout úvěr, nebo úvěr splatit. Bankovní loď má přitom předem stanovený plán a na stejná místa se vrací v pravidelných intervalech. Nemělo by se tak stát, že by se klienti své banky ve stanovený termín vůbec nedočkali.

Jedná se o inovaci, která není motivována pouze samotným zlepšením či zjednodušením bankovních služeb, ale o inovaci, která má velmi hodně společného s typem charitativní činnosti. Domordcům tak tento nápad poskytuje základní služby, které jsou v civilizovaném světě úplným standardem. Bankovní loď také pomáhá ochránit vydělané či spořené prostředky domorodců, kteří je už nemusí schovávat do slamníku, ale počkají si na bankovní loď, kde je uloží jednoduše do bezpečí na svůj účet. A až budou potřebovat opět tuto hotovost použít, počkají si prostě na svou loď v určeném čase na určeném místě zastávky této lodi.

banka na lodi

V příštím díle se budeme věnovat samoobslužné bankovní pobočce, které již fungují v testovacím režimu v Polsku.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

GEEN_vstricna



Moderní technologie v bankovnictví. Loď jako banka

Diskutovat (0)