Novinka ČSOB a Poštovní spořitelny podpoří růst internetových transakcí


06. 10. 2011  14:23     Pavla Hávová     komentáře (19)

Počet nákupů přes internet v České republice každým rokem stoupá. Aktuální podíl internetových transakcí na celkovém objemu plateb kartou je 1,9 %. Může se zdát, že jde o nepatrné množství, ovšem v meziročním srovnání let 2008 a 2011 se počet internetových transakcí téměř ztrojnásobil. Z důvodu rostoucích objemů plateb na internetu a kvůli zvyšujícímu se riziku zneužití se ČSOB a Poštovní spořitelna rozhodly pro zabezpečení karet službou 3D Secure.





„Lidé skutečně stále častěji využívají svou platební kartu k pohodlnému placení na internetu. V roce 2010 stouply nákupy v internetových obchodech oproti předchozímu roku o 21 % a celkový objem transakcí na internetu v tomto roce činil 3,9 miliardy korun. Právě proto nabízíme našim klientům novou službu zabezpečení internetových plateb kartou na internetu prostřednictvím technologie 3D Secure, která jim zajistí mnohem vyšší úroveň bezpečí při internetových transakcích,“ říká Jana Opršalová, výkonná manažerka segmentu Platební komfort ČSOB.

 .

V první půlce letošního roku bylo na českém webu uskutečněno téměř 2,5 milionu transakcí. Oproti stejnému období roku 2010 jde o více jak 90% nárůst. Podobně jsou na tom i celkové objemy plateb kartou na internetu. Srovnání prvního pololetí letošního a loňského roku vykazuje zvýšení objemu plateb na internetu o více jak 1,1 miliardy korun.  

 .

Nová služba s technologií 3D Secure nabízí velice účinnou ochranu platební karty při placení na internetu. Celý proces ověřování platby je totiž rozšířen o jednorázové heslo zaslané přímo na mobilní telefon klienta. „Platba s technologií 3D Secure probíhá velice podobně jako doposud, navíc ale je doplněna dalším bezpečnostním krokem. Po zadání standardních bezpečnostních údajů karty klientovi dorazí na mobil ještě ověřovací SMS heslo, kterým platbu potvrdí,“ popisuje Libor Svoboda, manažer pro Produkty a služby Poštovní spořitelny.  

 .

Takto potvrzené internetové platby jsou úrovní bezpečnosti srovnatelně s transakcemi v internetovém bankovnictví. Klient si navíc může nastavit speciální limit pro placení kartou na internetu. Pokud nechce kartu k platbám na internetu používat vůbec, má zároveň možnost tyto platby zakázat.

 .

S technologií 3D Secure lze platit ve všech českých internetových obchodech. Jelikož se jedná o mezinárodní standard, tak i v řadě zahraničních internetových obchodů mohou klienti potvrdit platbu SMS heslem.



Novinka ČSOB a Poštovní spořitelny podpoří růst internetových transakcí

A-Line Strapless Sweep Satin Embroidery Bead Plus Size Wedding Dress - $336.00 : Professional wedding dresses stores, natunbarta.org
hip should be essentially the most fun times you could have.But sometimes it gets to be a lousy drea...
Diskutovat (19)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12566576800

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více