Nový podílový fond investující do ruských akcií


06. 05. 2008  19:42     Tomáš Kofroň     komentáře (0)

Nový fond se zaměří na velké i menší ruské firmy. Tamní trh může těžit z velké poptávky po surovinách a rostoucí domácí spotřeby.





Nový fond se zaměří na velké i menší ruské firmy. Tamní trh může těžit z velké poptávky po surovinách a rostoucí domácí spotřeby. Raiffeisenbank bude i na dále rozšiřovat nabídku fondů.

 

Raiffeisenbank začala nově nabízet podílový fond investující do ruských akcií. Ruský akciový fond bude z 80% investovat do velkých ruských firem, 20% budou tvořit investice do malých a středních firem. „Ruský trh má obrovský potenciál kvůli celosvětově velké poptávce po surovinách, nutnosti investic do infrastruktury a rostoucí spotřebě tamních domácností,“ uvedl ředitel divize pro prémiové klienty Raiffeisenbank Jaromír Sladkovský.

 

Rusko v tuto chvíli vykazuje silný hospodářský růst. Rozhodující podíl na tom má globální surovinový boom a celosvětový vzestup nových průmyslových a rozvojových zemí. „Ropa, zemní plyn, ocel, uhlí, průmyslové kovy jsou nepostradatelné suroviny, o něž se rozhořel stále tvrdší, celosvětový konkurenční boj – a Rusko sedí v pravém slova smyslu na prameni: 33 % hospodářského výkonu, 52 % státních příjmů a 63 % veškerých vývozů pochází pouze ze sektoru ropy a plynu,“ dodal Jaromír Sladkovský.

 

Kromě tohoto silného vývozu však v Rusku rovněž rostou investice do infrastruktury, vzdělávání a výzkumu, výrazně roste i soukromá spotřeba. Vedení nového fondu se přitom bude soustředit na podceněné, resp. výhodně oceněné podniky, které mají trvalý nadprůměrný potenciál výnosu. Vedle společností z Ruska budou do portfolia patřit i vybrané firmy z okolních bývalých sovětských republik, například z Kazachstánu a Ukrajiny.

 

Raiffeisenbank v tuto chvíli nabízí čtyři korunové fondy a téměř 30 fondů vedených v eurech a dolarech. V loňském roce banka prodala investiční produkty v rekordním objemu přes 1,5 miliardy korun.



Nový podílový fond investující do ruských akcií

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16252625440

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více