Nový realitní fond KB investuje do komerčních nemovitostí v Praze


14. 11. 2015  13:37          komentáře (0)

Komerční banka ve spolupráci s investiční společností IKS KB založila nový realitní uzavřený fond kvalifikovaných investorů, určený výhradně pro klienty Privátního bankovnictví KB. Realitní fond KB je zaměřený na investice do komerčních nemovitostí. 

Nový realitní fond KB investuje do komerčních nemovitostí v Praze




-       Nový fond kvalifikovaných investorů nakoupil tři komerční nemovitosti v širším centrum Prahy, předpokládaný výnos pro investory činí 5 % p.a.;

-       Investice do nemovitostí dosáhla částky 3 miliardy Kč;

-       Realitní fond KB je určen exkluzivně pro klienty Privátního bankovnictví KB;

-       Správcem fondu je Investiční kapitálová společnost Komerční banky (IKS KB).

 

„Komerční nemovitosti, jako třída aktiv, jsou tradiční součástí dlouhodobého investičního portfolia. Nový realitní fond je proto určen pro dlouhodobé investory. Jeho cílem je zvýšit diverzifikaci investičního portfolia klientů investicemi do aktiv mimo finanční trhy, tedy aktiv, která nejsou přímo závislá na vývoji cen běžných finančních instrumentů,“ uvádí Petr Slabý, ředitel Privátního bankovnictví Komerční banky.

Prostředky investorů byly investovány do nákupu tří komerčních nemovitostí v Praze. Správce fondu vybral kvalitní kancelářské a maloobchodní nemovitosti v centru a v širším centru Prahy s předpokladem udržitelnosti vysoké kvality nájemních smluv. „Prostředky jsou investovány do lukrativních a ekonomicky stabilních developerských projektů či akcií developerských společností,“ doplňuje Petr Slabý.

Realitní fond KB je uzavřený podílový fond, klienti drží svůj podíl ve fondu po celou dobu předpokládaného trvání fondu, která je stanovena na 9 let. Minimální výše investice činí 3,75 milionu Kč a vychází z požadavků zákona v České republice (min. 125 tis. EUR).

Realitní fond KB reaguje na vývoj nemovitostního trhu v Praze. Výnosy z nájmu kanceláří jsou zde nyní výrazně vyšší než v řadě měst Evropy: zatímco v Praze dosahují 6 %, ve Vídni, Frankfurtu, Berlíně, Londýně, Paříži či Curychu nedosahují ani 5 % (zdroj: CBRE, 1. a 2. čtvrtletí 2015).

První akvizicí fondu byla budova Olbrachtova 9 v Praze 4. Dvanáctipatrová kancelářská budova třídy A byla dokončena v roce 2002 a nabízí 19 tis. m2 kancelářských a obchodních ploch. Hlavními nájemci budovy jsou aktuálně Státní fond životního prostředí ČR, Opel, Provident Financial a Raiffeisenbank. 

 

Druhou akvizicí fondu byla budova v Pařížské 3, Praha 1 – novobarokní budova prošla v roce 2014 rekonstrukcí a jejích 2 tis. m2 je plně pronajato jedné z nejprestižnějších módních značek, Louis Vuitton.

Třetí budova zakoupená pro fond se nachází na adrese Hvězdova 2a, Praha 4. Hlavními nájemci této budovy třídy A s plochou 8500 m2 jsou společnosti O2, AXA a W.A.G. payment solutions.



Nový realitní fond KB investuje do komerčních nemovitostí v Praze

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15449365520

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2630
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7210
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8170
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4815
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0370
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0782
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více