Novým generálním ředitelem mBank pro Českou Republiku a Slovensko se stal Roman Truhlář


05. 10. 2011  17:04     Ivana Buriánková     komentáře (0)

mBank, lídr na trhu internetových bankovních služeb v České republice, má od začátku října nového generálního ředitele. Stal se jím Roman Truhlář, který ve funkci střídá Janusze Mieloszyka. Ten byl více než dva roky pověřen vedením pražské i bratislavské pobočky. Čtyřiačtyřicetiletý Truhlář přichází do mBank z Československé obchodní banky, v minulosti působil v ING a Citibank.





Důvod mého příchodu do mBank je jednoduchý. Představenstvo BRE Bank S.A. se rozhodlo, že českou pobočku musí řídit český manažer s dokonalou znalostí místního prostředí. Chci poděkovat svému předchůdci za odvedenou práci. Hodlám na ni navázat a dále mBank rozvíjet směrem k potřebám zákazníků,“ objasnil důvody svého jmenování do funkce generálního ředitele Roman Truhlář.

.

Jak doplnil, úkolem odcházejícího generálního ředitele bylo stabilizovat pobočku, která čerstvě vstoupila na trh. „Přicházím, abych dal bance nový impuls k rychlému rozvoji. V současné době je mBank pátá až šestá největší banka na trhu co do počtu klientů. Na mne bude, aby dosáhla přinejmenším stejného místa i v objemu obchodů. Mnohem větší důraz budu klást na komunikaci, mBank bude více vidět a bude o ní více slyšet,“ dodává Roman Truhlář.

 

.

Nový generální ředitel si s sebou přináší dvacetileté zkušenosti z mezinárodních bank. Od roku 2007 pracoval v ČSOB, kde zastával pozici ředitele klientského portfolia, divize Poštovní spořitelna. Ve svém profesním životopise má také ING a Citibank. Vystudoval ekonomii na Univerzitě Karlově a pokračoval ve studiu business managementu na Limburg University v Belgii. Je ženatý, má tři děti. Mezi jeho záliby patří především závody na horských kolech.

 

.

mBank je přítomna na českém trhu téměř čtyři roky a za tuto dobu získala bezmála 400 tisíc klientů. Jako první začala nabízet zákazníkům v České republice nízkonákladový servis s vysokou kvalitou produktů. Mezi ně patří běžný účet mKONTO, spořicí účet eMAX, kreditní karty mKREDITKY, spotřebitelský úvěr mPŮJČKA a nabídka hypotéčního financování bydlení mHYPOTÉKA. mBank je lídrem v oblasti internetového bankovnictví a její produkty pravidelně získávají ocenění široké i odborné veřejnosti. Minulý rok, stejně jako letos, vyhodnotil prestižní odborný časopis Global Finance mBank jako nejlepší internetovou banku v Čechách, na Slovensku a v Polsku. Letos v květnu uspěla také v soutěži Zlatá koruna.



Novým generálním ředitelem mBank pro Českou Republiku a Slovensko se stal Roman Truhlář

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15627019920

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více