Novým ombudsmanem KB byl jmenován JUDr. Joseph Franciscus Vedlich, LLM


15. 12. 2009  22:37     Michal Teubner     komentáře (0)

Představenstvo Komerční banky jmenovalo JUDr. Vedlicha novým ombudsmanem klientů KB s účinností od 7. 12. 2009. Nový ombudsman bude pokračovat v řešení sporných situací mezi Komerční bankou a jejími klienty – fyzickými osobami, které započal v roce 2004 jako vůbec první ombudsman soukromé finanční instituce v České republice Prof. JUDr. Vojtěch Cepl.





„Ombudsman řeší v Komerční bance sporné situace mezi klienty a bankou výhradně jako třetí instance, pokud předtím nebyl případ bankou vyřešen ke klientově spokojenosti. Ombudsman má nezávislé postavení, rozhoduje se smyslem pro spravedlnost a s využitím hlubokého právního a etického povědomí. Věřím, že tyto předpoklady JUDr. Vedlich ideálně splňuje,“ uvedl Henri Bonnet, předseda představenstva a generální ředitel.   Joseph Franciscus Vedlich (1946) má rozsáhlé znalosti a zkušenosti z oboru bankovnictví a legislativy. V roce 1980 promoval na právnické fakultě University Fribourg (Švýcarsko). Titul JUDr. získal na právnické fakultě Karlovy univerzity v Praze. Svou profesní dráhu spojil především se společností PricewaterhouseCoopers, ve které končil aktivní profesní dráhu na pozici ředitele finančních služeb. Během 22 let kariéry v této společnosti byl odpovědný za řadu významných projektů v regionu CEE a střední Asie. Jeho významnou pozici v rámci skupiny PricewaterhouseCoopers dokládá fakt, že se po roce 1989 podílel na zakládání a řízení poboček skupiny v Rusku, České republice, Kazachstánu a Uzbekistánu.   JUDr. Vedlich je členem Švýcarské asociace právníků. Má české a švýcarské občanství a byl lektorem řady konferencí a workshopů na téma bankovnictví. Mimo jiné se podílel na českém vydání několika mezinárodních knih z oboru bankovnictví a finančních služeb. Hovoří plynně česky, francouzsky a anglicky, domluví se také německy a rusky.   Ombudsman Komerční banky řeší spory s klienty - fyzickými osobami smírnou cestou, v rámci smírčí procedury se Komerční banka zavazuje jeho rozhodnutí respektovat. Funkce ombudsmana je součástí skupiny ombudsmanů Société Générale, v jejímž čele stojí paní Christiane Scrivener, se kterou český ombudsman úzce spolupracuje.


Novým ombudsmanem KB byl jmenován JUDr. Joseph Franciscus Vedlich, LLM

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16469619248

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více