Novým předsedou představenstva ČMSS je Tomáš Kořínek


28. 02. 2018  19:13          komentáře (0)

Do představenstva Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS) od počátku března nastupuje Tomáš Kořínek. V pozici nahradil Vladimíra Staňuru, který ČMSS opustil ke konci loňského roku.

Novým předsedou představenstva ČMSS je Tomáš Kořínek




Novým předsedou představenstva ČMSS se s účinností od 1. března stává Tomáš Kořínek (50). Do ČMSS přichází z představenstva ČSOB. „Stavební spoření má před sebou velmi dobré roky. Prostředí pomalu rostoucích úrokových sazeb je pro stavební spořitelny ideální – můžou nabídnout výhodné úrokové sazby na spoření a zároveň velkou výhodou zůstává garance úrokové sazby u úvěrů. Předpokládám proto, že v letošním roce ČMSS poroste v prodeji nových smluv i úvěrů,“ uvedl Tomáš Kořínek při svém nástupu.

 

Tomáš Kořínek v ČSOB pracoval od roku 2009, v květnu 2010 se stal ředitelem útvaru Řízení rizik a od počátku roku 2015 byl členem představenstva ČSOB odpovědným za oblast Řízení rizik skupiny (CRO).

 

Tomáš Kořínek vystudoval ČVUT v  Praze (Fakulta Elektrotechnická, obor Ekonomie a management). Před nástupem do ČSOB působil v seniorních manažerských funkcích ve významných finančních institucích na českém trhu, byl např. členem představenstva zodpovědným za risk management, finance a  operations ve Volksbank CZ.

 

Volný čas tráví Tomáš Kořínek především se svou rodinou, s pěti dětmi to ani jinak nejde. Rád tráví v zimě i v létě čas na horách, vyhledává kolektivní sporty a zajímá se také o historii.

 

V představenstvu Tomáš Kořínek vystřídal Vladimíra Staňuru, který z ČMSS odešel na konci loňského roku a nově působí na částečný úvazek v České bankovní asociaci. Představenstvo ČMSS je tříčlenné, kromě Tomáše Kořínka v něm působí ještě Jochen Maier a Petr Hlaváč.



Novým předsedou představenstva ČMSS je Tomáš Kořínek

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15595548064

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více