O bezkontaktní platební karty je mezi klienty ČSOB a Ery velký zájem


25. 02. 2013  14:30     tz     komentáře (1)

Během prvních týdnů, kdy začala ČSOB a Era nabízet bezkontaktní platební karty, bylo vydáno už přes 25 tisíc karet. Bezkontaktně platí klienti především v obchodech s potravinami, restauracích a fast foodech nebo také v lékárnách. Průměrná výše platby, při níž klienti pohodlně a rychle zaplatí i menší částky bez zadání PIN, se pohybuje okolo 180 korun.

O bezkontaktní platební karty je mezi klienty ČSOB a Ery velký zájem




„Množství vydaných karet roste opravdu každým dnem. Od února jsme navíc začali nabízet také kreditní karty s bezkontaktní technologií. Rychlost a pohodlí, to jsou dvě hlavní přednosti, které na službě klienti oceňují. Chtěl bych však zdůraznit, že ruku v ruce s těmito vlastnostmi jde také vysoká bezpečnost, které se klientům během platby bezkontaktní kartou dostává,“ říká Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB. Bezpečnost bezkontaktní karty zaručuje také šifrování dat v čipu ve standardu EMV, které brání jejich vyčtení a následnému zneužití.
Nejbližší terminál v okolí lze snadno najít na stránkách www.paypass.cz. Zaplatit bezkontaktním způsobem lze například v prodejnách Albert, Lidl, Globus, Interspar, JYSK, OBI, Neoluxor, na přepážkách Českých drah, ve vybraných prodejnách v síti drogerií Teta a u stovek dalších obchodníků. V České republice funguje již téměř 15 tisíc terminálů, na kterých lze platit běžným i bezkontaktním způsobem.

undefined


Klienti mohou získat svou bezkontaktní kartu prostřednictvím svého osobního bankéře či na pobočce ČSOB nebo pobočce České pošty a Era finančního centra. Mohou také počkat až do data obnovy platební karty, které je uvedené na používané kartě. Nová karta již bude vydána s bezkontaktní technologií.



O bezkontaktní platební karty je mezi klienty ČSOB a Ery velký zájem

Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12569704704

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více