O slovenskou divizi Sberbank se prý zajímají Penta a ČSOB


01. 06. 2015  10:58     ČTK     komentáře (0)

O slovenskou divizi největší ruské banky Sberbank mají zájem tři potenciální kupci, včetně investiční skupiny Penta a společnosti ČSOB. Informuje o tom server sme.sk s odvoláním na zdroje z bankovního sektoru. Společnost Sberbank by podle serveru měla začátkem léta oznámit, které evropské aktivity hodlá prodat. Firma působí rovněž v České republice.

O slovenskou divizi Sberbank se prý zajímají Penta a ČSOB




Nejvážnějším zájemcem o slovenskou divizi je údajně Penta, která působí ve více než deseti zemích Evropy a má své zastoupení v Praze, Bratislavě, Varšavě a Mnichově. Partner skupiny Penta Eduard Maták podle sme.sk zájem o divizi potvrdil, zatímco mluvčí ČSOB toto téma nechtěla komentovat.

Třetí zájemce je prý ze Slovenska, jeho jméno se však nepodařilo zjistit. V minulosti se objevily spekulace, že mezi zájemce by mohly patři italská banka UniCredit či maďarská OTP, píše sme.sk.

Společnost Sberbank tento týden oznámila, že její zisk se v prvním čtvrtletí meziročně propadl o 58 procent na 30,6 miliardy rublů (téměř 15 miliard Kč). Firma se potýká s negativními dopady útlumu ruské ekonomiky a sankcí, které na Rusko uvalily západní země kvůli postupu Moskvy v ukrajinské krizi.

Mluvčí společnosti podle agentury Reuters uvedla, že firma přehodnocuje svou strategii v Evropě a zvažuje několik scénářů. Sberbank působí na českém trhu pod názvem Sberbank CZ. Majoritním vlastníkem české i slovenské divize je Sberbank Europe, která je společně se svými dceřinými společnostmi v zemích Evropské unie ze západních sankcí vyjmuta.

 



O slovenskou divizi Sberbank se prý zajímají Penta a ČSOB

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16516424096

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více