O2 zavedla příjem plateb kartou přes mobil


11. 10. 2014  12:37     TZ     komentáře (0)

Mobilní operátor O2 začal nabízet podnikatelům a živnostníkům službu, která umožňuje přijímat karetní platby přes mobilní telefon. Chytrou platbu operátor poskytuje s ČSOB a Erou. Uvedli to dnes zástupci firem. Konkurence takovou službu nenabízí.

O2 zavedla příjem plateb kartou přes mobil




"Tuto službu jsme pod názvem mPO2S zhruba rok testovali a dočkali jsme se pozitivní odezvy," uvedl produktový manažer služby Josef Puczok. Téměř stovka testujících podnikatelů a firem zaznamenala růst tržeb od 20 do 50 procent, dodal. V pilotním projektu, který začal v listopadu 2013, přesáhla průměrná hodnota transakce 700 korun a každý z podnikatelů prostřednictvím terminálu přijal v průměru 13 plateb měsíčně.

Chytrá platba umožní podnikatelům prostřednictvím mobilního platebního terminálu a chytrého telefonu nebo tabletu přijímat platební karty a evidovat hotovostní platby prakticky kdekoliv, je třeba mít jen připojení k internetu kvůli autorizaci platby v bance. Ve své provozovně tak může živnostník využívat wi-fi síť, v terénu mobilní data. Podnikatel nemusí být zákazníkem O2 a běžný účet může mít u libovolné banky.

Obchodník na svém chytrém telefonu nebo tabletu spustí aplikaci Chytrá platba, která ověří, jestli je zařízení propojeno prostřednictvím bluetooth s platebním terminálem. Poté v aplikaci zadá částku k zaplacení a předá přenosný terminál zákazníkovi. Ten použije svou kartu stejným způsobem, jako kdyby platil v obchodě. Platební terminál od O2 akceptuje magnetické, čipové i bezkontaktní karty. Platbu je možné provést i mobilním telefonem s
technologií NFC nebo bezkontaktní nálepkou. Po potvrzení platby může obchodník zákazníkovi přímo z aplikace odeslat e-mailem nebo formou SMS stvrzenku o platbě kartou.

Další zajímavé zprávy z bank naleznete ZDE!



O2 zavedla příjem plateb kartou přes mobil

Diskutovat (0)