Obchodníci si oblíbili vkladové bankomaty. ČSOB ještě rozšířila jejich síť


06. 03. 2020  00:53     Tisková zpráva     komentáře (0)

Počet obchodníků, kteří nosí své tržby v hotovosti do recyklačních vkladových bankomatů, rychle roste. ČSOB proto zvyšuje jejich množství o pětinu ročně, aktuálně provozuje už 239 vkladových bankomatů. Jejich výhodou je nepřetržitá dostupnost a bezpečnost.

Obchodníci si oblíbili vkladové bankomaty. ČSOB ještě rozšířila jejich síť




„Odvádění tržeb do vkladových bankomatů je pro podnikatele jednoduché a pomáhá jim lépe se chránit před riziky, které představuje držení hotovosti v obchodě. Zájem proto neustále roste. Před třemi lety naši klienti uskutečnili měsíčně zhruba sto tisíc vkladů, nyní je tento počet více než dvojnásobný. Chceme proto v rozšiřování sítě i nadále pokračovat. Vkladové bankomaty mají i ekologický přínos, protože obchodníci nemusí kvůli vkladu své tržby zbytečně dojíždět autem,“ uvedl Adam Aussenberg, manažer zodpovědný za hotovostní strategii v ČSOB.

Většina vkladových bankomatů je v pobočkách ČSOB, další jsou umístěny v nákupních centrech. Zhruba 40 bankomatů mají firmy přímo ve svých prostorách. Jsou to například velká logistická centra nebo čerpací stanice. Firma může vkladový bankomat využít také jako benefit pro zaměstnance a nechat ho nastavit i jako výběrový.

Recyklační bankomat je technologicky dokonalejší vkladový bankomat, který umožní, že peníze, jež do něj klienti vloží, si mohou zase jiní vybrat. Má certifikaci České národní banky a umí identifikovat padělky. Většina bankomatů ČSOB je dostupná nepřetržitě. Vklady jsou zdarma, připsání probíhá online v reálném čase, což má pozitivní dopad na cash flow firmy.

Obchodníci mají ale i další možnosti. Díky exkluzivní spolupráci ČSOB s Českou poštou mohou pro hotovostní operace využít také 3 200 poboček pošty. Pro firmy, které mají hodně provozoven blízko sebe, je zase vhodná agenturní svozová služba FlexiCash. Podnikatelé také mohou hotovost umístit do zajištěného obalu, který odevzdají pokladníkovi v bankovní pobočce.



Obchodníci si oblíbili vkladové bankomaty. ČSOB ještě rozšířila jejich síť

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

11131493456

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

5,62


ČÍSLO TÝDNE - 5,62 právě tolik procent činila průměrná úroková sazba hypoték na počátku března. Mírně se tak zvýšila o 0,02 procenta.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2310
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,2130
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8350
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5375
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1440
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3850
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0736
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více