Objem transakcí přes on-line službu PLATBA 24 ČS překročil 100 milionů Kč


31. 10. 2011  14:22     TZ ČS     komentáře (0)

Během prvního roku fungování on-line služby PLATBA 24 uskutečnili klienti České spořitelny jejím prostřednictvím transakce v objemu více než 100 mil. Kč. PLATBA 24 se tak zařadila mezi nejoblíbenější metody placení v českých e-shopech, když ji využilo již na 60 000 zákazníků.





-    Službu PLATBA 24 během prvního roku existence využilo na 60 000 klientů České spořitelny, celkový objem transakcí činil přes 100 mil. Kč

-    Klienti ČS mohou jejím prostřednictvím platit již ve více než 30 vybraných e-shopech

   

„Jsme rádi, že se nám během prvního roku fungování služby podařilo pro spolupráci získat prestižní české  e-shopy. Naší strategií není spolupracovat se všemi, ale pouze s těmi, pro které je na internetu prodej kvalitního zboží a profesionální jednání se zákazníkem na prvním místě,“ uvedl David Lorenc, ředitel přímého bankovnictví České spořitelny.

 

PLATBA 24, která umožňuje všem uživatelům internetového bankovnictví SERVIS 24 jednoduchý způsob placení zboží při nákupu v internetových obchodech, je oblíbená především u mladé a střední generace mezi 20 – 45 lety. Stále častěji však tuto službu využívají i lidé na 50 let a nejstarší klientka letos oslavila dokonce 91. narozeniny. Klienti České spořitelny nejčastěji s PLATBOU 24 platí desetitisíce za větší domácí spotřebiče jako například ledničky či televize, výjimkou ale nejsou ani drobné poplatky v řádu korun například organizátorům aukcí.

 

Česká spořitelna během prvního roku provozování služby rozšířila výrazným způsobem počet obchodníků, u kterých je možné tímto jednoduchým a bezpečným způsobem platit. V současné době tak mohou klienti České spořitelny využít PLATBU 24 již ve více než 30 českých e-shopech. K těm vůbec prvním patřila Kasa.cz, ke které se později přidaly Datart, Bontonland, Aukro, Ticketpro, Obchodni-dum.cz, Makro či Sconto nábytek. Mezi internetové obchody přijímající PLATBU 24 se nově zařadily i sázková společnost Fortuna, pojišťovna Kooperativa či Česká podnikatelská pojišťovna.

Použití služby PLATBA 24 je velmi jednoduché a intuitivní. U internetových obchodů, které ji svým zákazníkům nabízejí, se jako jedna z možností úhrady objeví nabídka „On-line platba Česká spořitelna". Její potvrzení přesměruje klienta přímo do internetového bankovnictví SERVIS 24 a po zadání přihlašovacího jména a hesla nabídne vyplněný platební příkaz pro úhradu daného nákupu. Klient jej pouze potvrdí a odešle. Možnost platby rozpoznají klienti podle zobrazené ikonky:

.  

PLATBA 24 je též bezpečná a rychlá. Díky jejímu okamžitému provedení dochází k urychlení dodání zboží až o tři dny. Tímto způsobem klient navíc ušetří poplatek za dobírku.

 

Klienti České spořitelny mají díky internetovému bankovnictví bezpečný přístup ke svému bankovnímu účtu po dobu 24 hodin denně. V posledních letech se svými možnostmi přiblížilo rozsahu služeb dostupných na klasické pobočce. Přímé bankovnictví České spořitelny využívá přibližně 1,4 milionu klientů, z toho 1,2 milionu klientů využívá internetové bankovnictví SERVIS 24.

 

Přehled internetových obchodů, ve kterých mohou klienti České spořitelny službu PLATBA 24 využít, spolu s dalšími informacemi o službě, jsou k dispozici na stránkách www.platba24.cz.



Objem transakcí přes on-line službu PLATBA 24 ČS překročil 100 milionů Kč

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15583303424

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více