Online platby kartou rostly skoro o pětinu – pomohlo i zavedení 3D Secure


29. 02. 2012  10:38     tz     komentáře (0)

Jen za loňský rok využili klienti ČSOB a Ery své platební karty k více než 77 milionům transakcím, což představuje oproti roku 2010 zvýšení o více než 16 %. Tento značný vzestup byl zapříčiněn zejména nárůstem internetových transakcí. Placení po síti je totiž díky službě 3D Secure, se kterou přišla ČSOB, výrazně bezpečnější.





„Za poslední tři roky se počet transakcí u obchodníků, včetně internetových, pravidelně meziročně zvyšuje. Klíčem k růstu je přitom vnímání tohoto kanálu jako dostatečně bezpečného – i proto jsme loni na podzim zavedli službu 3D Secure, která bezpečnost výrazně zvyšuje. Věřím, že i to pomohlo k růstu počtu transakcí,“ říká Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB.  

 .

Během posledních dvou let bylo platebními kartami ČSOB a Ery zaplaceno u obchodníků téměř 90 miliard korun. Nejvíce lidé utrácí za služby spojené s cestováním a dopravou, či za aukční a slevové portály, telekomunikační služby, on-line sázení, vstupenky do divadel nebo na různé kulturní akce. S rostoucím množstvím transakcí na internetu pochopitelně přichází i vyšší počet případů zneužití platebních karet. Díky technologii 3D Secure jsou však platby kartou na internetu bezpečnější. „Od loňského září, kdy byla služba spuštěna, si ji aktivovalo již přes 100 tisíc klientů,“ podotýká Peter Demjanovič.

 .

Aktivace služby zabezpečení internetových plateb kartou je velice jednoduchá. Zákazníci si ve svém internetovém bankovnictví nebo na obchodním místě pouze nastaví číslo mobilního telefonu pro zasílání SMS hesla. Funkce je poté během chvíle zprovozněna. Nastavené číslo je možné samozřejmě kdykoli změnit. Celý proces ověřování platby je následně rozšířen o jednorázové heslo zaslané přímo na mobilní telefon klienta. Platba samotná probíhá tak, jako doposud. Po zadání bezpečnostních údajů karty však klientovi dorazí na mobil ještě ověřovací SMS klíč, kterým platbu potvrdí.

 

Další informace najdete na stránkách: www.platimbezpecne.cz



Online platby kartou rostly skoro o pětinu – pomohlo i zavedení 3D Secure

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12604866432

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více