ONLINE PŮJČKY vs. OČEKÁVANÉ TRENDY


17. 05. 2012  11:32     tz     komentáře (0)

Nepříliš stabilní ekonomická situace uplynulých let naučila Čechy čerpat půjčky s rozvahou. Přestože spotřebitelské úvěry letos zaznamenaly mírný pokles až o 2,3 %, zaznamenáváme trend zvýšeného zájmu o seriózní úvěry u bankovních institucí s důrazem na rychlost a transparentnost vyřízení půjčky.





Nedávné průzkumy ukázaly, že pro téměř 50 % klientů, kteří si chtějí vypůjčit peníze, hraje důležitou roli také rychlost vyřízení půjčky a jednoduchá administrativa bez skrytých poplatků. „Žádosti klienta o půjčku jsme schopni vyhovět i během několika hodin," říká Tomáš Kuna, ředitel české a slovenské ZUNO. "Nicméně v průměru vyřizujeme žádosti do 5 dnů." Důležitou roli při výběru půjčky hraje také transparentnost podmínek, za kterých je půjčka poskytnuta. Při sjednání úvěru mohou lidé často narazit na další poplatky, které ve výsledku půjčku značně prodraží.

 

O půjčky mají v Čechách zájem nejvíce domácnosti s příjmem 20 až 30 tisíc korun měsíčně. Klienti o úvěry žádají nejčastěji na jaře, kdy probíhají rekonstrukce bytů a domů, nebo na podzim, v předvánočním období. „V České republice je už několik měsíců zřejmý pokles zájmu o půjčky na zboží nebo dovolenou," říká Zdeněk Bubák z finančního serveru Finparáda. "Spotřebitelské úvěry lidem slouží především k financování nákupu auta nebo vybavení domácnosti, tedy věci, které lidé opravdu potřebují a mají trvalejší hodnotu."

 

S nástupem nových internetových bank, které nabízejí nižší úrokové sazby, lze očekávat pokračování trendu jednoduché půjčky za transparentních podmínek. „Od konce března, kdy jsme představili naši online půjčku, evidujeme již několik set schválených půjček. Průměrná výše poskytovaných úvěrů se pohybuje kolem 100 000 korun,“ dodává Tomáš Kuna.

 

V Česku, na rozdíl od zahraničí, zatím není zvykem půjčovat si na vzdělání, nebo operace či jiné zdravotnické zákroky. Do budoucna lze ale očekávat zvýšený zájem o financování podobných služeb.

 

Mezi zeměmi Evropské Unie patří české domácnosti k nejméně zadluženým. Průměrné zadlužení domácností v EU se nyní pohybuje na 44 % HDP, české domácnosti vykazují zadlužení zhruba 28 % HDP.



ONLINE PŮJČKY vs. OČEKÁVANÉ TRENDY

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12567142064

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více